22 Ocak hava durumu... Meteoroloji'den yağış uyarısı!

22 Ocak hava durumu... Meteoroloji'den yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Tokat ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Tokat ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Tokat ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

OLASI KAR YAĞIŞI İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI

Megakentin tepeleri geçtiğimiz günlerde kar ile tanışırken merkez noktalar için Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uyarılarına devam ediyor. Yakın zamanda kar yağışının etkili olacağı ihtimaline karşılık yollarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayollarına bağlı kar küreme ve yol tuzlama araçları D100 Karayolu ile birlikte İstanbul'un çeşitli noktalarında gece boyunca nöbet tuttu. Ana arterlerde herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için gece boyunca tetikte bekleyen ekiplerin nöbetlerine sabah saatlerinde de devam edeceği öğrenildi. Araçların seyir halindeyken kaymaması için ekipler aralıklarla yolları tuzladı.

İSTANBUL °C, 8°C

Parçalı bulutlu ve yer yer puslu ve sisli

İZMİR °C, 12°C

Az bulutlu

ANTALYA °C, 18°C

Az bulutlu

ANKARA °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

BOLU °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

TRABZON °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ERZURUM °C, -2°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

son dakika hava durumu meteoroloji