AFAD'dan iki il için korkutan 'sel' uyarısı! Bu geceye dikkat

AFAD sağanak yağış Meteoroloji Genel Müdürlüğü
AFAD'dan iki il için korkutan 'sel' uyarısı! Bu geceye dikkat

AFAD, Twitter üzerinden beklenen sağanak yağışlar nedeniyle Sakarya ve Osmaniye illerindeki vatandaşları, meydana gelebilecek sel ve su basını tehlikelerine karşı uyardı.

AFAD, bu gece için (28 Haziran Salı) Sakarya ve Osmaniye illeri için beklenen 'sağanak yağış' nedeniyle sel ve su taşkını uyarısı yaptı.

AFAD tarafından yapılan konuya ilişkin duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Önümüzdeki iki saat boyunca, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.

Sakarya çevrelerinde halen devam eden sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bu gece yarısına kadar yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

AFAD tarafından yapılan uyarıdan öce de Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya çevresi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre, Sakarya çevrelerinde halen devam eden sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bu gece yarısına kadar aralıklarla yerel kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

 

Kaynak: Haber Global TV

AFAD sel su baskını osmaniye Sakarya sağanak yağış meteoroloji