Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kaza sonrası olay anından yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Somali Trafik kazası Moto kurye Gündem haberleri

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un olay yerinden ortaya çıkan yeni görüntüleri kamerada!

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'in olay yerinden yeni video görüntüleri ortaya çıktı!

Fatih'te çarptığı motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun görüntülerinde, Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobilin çarpması sonrası ölen kurye Yunus Emre Göçer'in, yere savrulduğu anlar yer aldı. Kaza sonrası Göçer'in yerde yatarken,  Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un az ileride ayakta beklediği görülüyor.

KAZANIN DETAYLARI

Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 gün sonra hayatını kaybetti.

Kaza sonrası ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un yurt dışına kaçtığı belirlendi. Bu arada Mohammed Hassan Shekh Mohamud'in kazanın sonrası olay yerinde çekilmiş videosu ortaya çıktı.

KAZANIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI!

Ortaya çıkan görüntülerde kaza sonrası Yunus Emre Göçer (38) kanlar içinde yerde yatarken Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un az ileride ayakta beklediği görülüyor.

SORUŞTURMADAN YENİ DETAYLAR

İstanbul Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un aracıyla çarptığı, motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'deki "Avukat ‘Kaçabilir, tutuklayın’ dedi, bir gün sonra kaçtı" başlıklı yazısında, yeni bilgileri aktardı:

"İçişleri Bakanlığı motokurye Yunus Emre Göçer’in can verdiği kazaya ilişkin olarak hem iki trafik polisi hem de Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliği hakkında soruşturma başlattı" diyen Saymaz, şöyle devam etti:

"Açığa alınan trafik polisi R.A. ve A.S.K.’nin Somali Cuhmurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’u aklayan ve Göçer’i suçlayan gerçekdışı bir kaza tutanağı hazırladığı görülüyor.

Tutanakta kaza şöyle anlatılıyor:

“Önde seyir halinde bulunan Göçer direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarpar, kaldırımdan sekerek Mohamud’un kullanmış olduğu aracın önüne düşer. Araç duramayarak, sol ön kısımlarıyla çarpması sonucu maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş olup kazanın oluşumunda Göçer’in 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 56/1A (Sürücünün geçme dönme dışında şerit değiştirmesi) maddesini ihlal ettiği, Mohamud’un beyanından ve kaza yeri inceleme sonucu görüş ve kanaatine varılmıştır.”

Kaza tutanağı saat 14 sularında düzenlendi."

Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliği yetkililerinin ise olayla ilgili saat 17’de nöbetçi savcıyı arayıp talimatını aldıklarını belirten Saymaz, "20 dakika sonra, saat 17.20’de, MOBESE görüntüleri iki polis tarafından izlenerek, tutanağa dönüştürüldü. Tutanakta yazıldığı üzere Göçer’in kaldırıma çarpıp sekerek Mohamud’ın önüne düşmediği görüldü. 19 dakika sonra Mohamud’un ifadesi alındı.

Mohamud, görüntülere rağmen Göçer’i suçlayarak, “Hiç sinyal vermeden frene bastı, sağa dönüş yaptı ve kaskı bulunmuyordu” diye yalan söyledi. Fakat karakoldan serbest bırakıldı." dedi.

Saymaz, şöyle devam etti:

"İddia o ki...

Karakol yetkilileri savcıya kaza görüntülerini göndererek, bilgi verdi.

Yine de karar değişmedi.

Göçer’in avukatı İyaz Çimen, 1 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Mohamud’un kaçabileceğini belirtti ve tutuklanmasını istedi.

Dilekçede şöyle yazıyor:

“Şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Tutuksuz yargılanması usul ve yasaya aykırıdır. Şüpheli yabancı uyrukludur ve kaçma şüphesi mevcuttur.

Kamera kayıtları incelendiğinde kusurun şüphelide olduğu açıktır. Kamera kayıtları için bilirkişi raporu alınmamıştır. Rapor alınması durumunda yeni delille şüphelinin kusurlu olduğu belli olacaktır. Bu sebeple şüphelinin tutuksuz yargılanmasına itiraz eder, kamera kayıtları için bilirkişi raporu alınmasını ve şüphelinin tutuklu yargılanmasını talep ederiz.”

Gel gör ki, hiçbir işlem yapılmadı.

Çimen’in 5 Aralık’taki ikinci dilekçesi de karşılıksız bırakıldı.

Zaten işlem yapılsa bile Mohamud yakalanamayacaktı.

Çünkü 2 Aralık’ta uçağa binip Somali’ye gitmişti.

Göçer’in ölümünden bir gün sonra savcılık polise verdiği sözlü talimatta “Mohamud’un yurt dışına giriş çıkış kayıtlarının tespitini, ikametinin kontrol edilmesini ve 8 Aralık’ta mesai saatleri içerisinde savcılıkta hazır edilmesini” istedi.

Talimat gösteriyor ki...

Mohamud’un kaçtığından bihaberdiler."

 

Kaynak: Haber Global TV