'Sokağa çıkma yasağından habersizim' dedi, ehliyeti de geçersiz çıktı

Avcılar'da yapılan trafik denetimleri sırasında sokağa çıkma yasağından habersiz olduğunu öne süren ve geçerli bir sürücü belgesi bulunmayan Türkmenistan vatandaşı bir kişiye 3 bin 648 TL ceza kesildi.

Avcılar Köprüsü altında yapılan trafik denetimi sırasında sürücüler tek tek kontrol edildi. Durdurulan bir motosikletin sürücüsü Zeytinburnu'ndan geldiğini, Esenyurt'taki evine gitmek istediğini söyledi.  

Türkmenistan vatandaşı sürücü, yapılan açıklamalarda marketlerin saat 09.00-14.00 saatleri arasında açık olduğunun belirtildiğini, bu nedenle sokağa çıkma yasağından haberi olmadığını öne sürdü.

EHLİYETİ DE GEÇERSİZ ÇIKTI

Şahsın incelenen ehliyetinin de geçerli olmadığı da belirlendi. Sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 150 ve sürücü belgesinin geçersiz olması nedeniyle de 498 TL para cezası kesildi.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN DE EHLİYETİNE EL KONULDU

Bu arada daha önce alkollü araç kullandığı gerekçesiyle sürücü belgesine el konulan T.A. da, trafik denetimine takıldı. Ecza deposunda çalıştığı için dışarı çıkma kısıtlaması olmayan T.A.'ya, alkollü araç kullandığı sırada ehliyetine el konulduğu halde direksiyon başına geçtiği için 2 bin 473 TL ceza kesildi. Avcılar'daki Gümüşpala Mahallesi'ndeki bir çorbacıda çalışan bir kişinin ise ehliyetsiz olduğu belirlendi.

DHA 

Avcılar sokağa çıkma yasağı