Siyasilerden 'Ramazan Hoca' paylaşımları: "Hepimizin gönlünü kazanmıştı"

HaberGlobal.com.tr
İstanbul DEVA Partisi

İstanbul Fatih'te işlettiği çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in cinayet haberi sonrasında siyasilerden mesajlar geldi.

İstanbul Fatih'te işlettiği çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırıya uğrayan, sosyal medyada Ramazan Hoca diye bilinen Ramazan Pişkin, hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla da tanınan, kentteki vatandaşlara İslam'ı anlattığı videoları ile sosyal medyada da ünlenen Pişkin'in yakın zamanda İstanbul'a gelerek çay ocağı açtığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Ramazan Pişkin, saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden 3 bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Pişkin'i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir."

SİYASİLERDEN RAMAZAN PİŞKİN MESAJLARI

Ramazan Pişkin'in öldürülmesiyle ilgili olarak siyasilerden mesajlar geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Garip gelip, garip gidenlerin makamı yüce olsun… Allah rahmet eylesin Ramazan Hoca’ya. Mekanı cennet olsun" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Sohbeti ve şahsiyetiyle Diyarbakırlılar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın gönlünde taht kuran ve "Ramazan Hoca" namıyla bilinen Ramazan Pişkin'in vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Emniyetin, katline sebep olanları en kısa sürede yakalayıp adalete teslim edeceğine inanıyorum.

Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: "Ramazan Hoca namıyla bilinen Ramazan Pişkin’in namaz kılarken uğradığı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ramazan Pişkin’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Ramazan Pişkin dün katledildi.

Dervişane hayatı, dine dair farkındalığı ve duru anlatımıyla hepimizin gönlünü kazanmıştı.

Cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılmasını, saldırının kendisinin bahsettiği tehditlerle ilgili olmamasını temenni ediyorum.

Mekânı cennet olsun."