Siyasilerden Haniye mesajları

HABER MERKEZİ
İsmail Haniye Hamas

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen saldırıda öldürülmesine siyasilerden tepkiler geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen saldırıda öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklaması şöyle:

"Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz' derler."

Gazze’nin şehidler kervanına bir büyük mücahid daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehid vermiş İsmail Heniyye kardeşimiz insanlık düşmanı, katliamcı siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehid edildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, makamı âli, mekânı cennet olsun.

İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehidlikle mükâfatlandırdı.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi; "Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı."

Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesine ilişkin, "Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir" dedi.

Ömer Çelik'in açıklaması şöyle:

Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.

Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu.

Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi..

Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir...

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

Bir açıklama da Bakan Yerlikaya'dan geldi.

Yerlikaya, mesajında "Siyonistler Tahran’da hain bir suikast düzenledi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi şehit etti. Bu alçakça suikasti lanetliyorum. Filistin davası bu tür hain suikastlerle bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir. Haniye’ye Allah’tan rahmet, mazlum Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi. 

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran'da uğradığı kalleş suikast sonucu şehit edilmesine ilişkin rahmet diledi.

Tunç mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ömrünü bağımsız Filistin'e adayan İsmail Heniyye, davası için verdiği mücadeleyle daima hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir.

İşgalci ve soykırımcı İsrail yönetimi, barıştan yana değil savaştan yana olduğunu bir kez daha kirli bir saldırı ile göstermiştir.

Türkiye olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, zalimlerin ise karşısında durmaya devam edeceğiz.

SİYASİLERİN MESAJLARI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Hamas lideri İsmail Heniyye'nin alçak bir saldırı sonucunda şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Heniyye, yalnızca Filistin mücadelesinin değil tüm İslam ümmetinin onur simgesi, vakarın cisimleşmiş haliydi. Ailesini bu uğurda kaybetmesine rağmen duruşundan ve cesaretinden hiçbir şey eksilmeyen Heniyye'nin mücadelesine şahidiz. Şehadeti mübarek, mekanı cennet olsun! Kardeş Filistin halkının ve İslam aleminin başı sağ olsun."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından, "İran'da gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybeden İsmail Heniyye'ye Allah'tan rahmet, Filistin halkına sabır ve başsağlığı diliyorum." paylaşımında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"2006 yılında ABD yönetimi dahil bütün dünyanın açık ve objektif seçim olarak ilan ettiği son Filistin seçimlerinde parlamentoda çoğunluğu kazanarak Başbakan olarak atanan, İsrail'in 2009, 2012 ve 2014 saldırılarında işgale karşı direnişe liderlik eden, son soykırımda üç çocuğu ve dört torunu başta olmak üzere yakın aile fertlerini kaybeden değerli dostum ve kardeşim İsmail Heniyye'nin şehadeti kendisinin uğruna hayatını verdiği Filistin halkıyla olan kader ortaklığının işaretidir."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise "Gazze mücadelesinde dört oğlu, dört torunu ve kız kardeşini şehit veren Hamas lideri İsmail Heniyye'nin siyonist İsrail tarafından Tahran'da şehit edildiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Mücahit İsmail Heniyye'ye Cenabıallah'tan rahmet, kahraman Filistin halkına başsağlığı dilerim." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Fatih Erbakan, Heniyye'nin oğlu Abdüsselam Heniyye’yi arayarak taziye dileklerini iletti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu taziye mesajında, siyonist rejimin gerçekleştirdiği saldırı ile yalnızca Filistin'i değil, başta bölge ülkeleri olmak üzere bütün İslam ülkelerini tehdit ettiğini ve barışın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

"Siyonist rejimin gerçekleştirdiği soykırım ve katliamlara karşı harekete geçmeyen, birlik içerisinde somut adım atmayan Müslümanlar, artık nasıl bir terör örgütüyle karşı karşıya olduklarını görmeli değiller mi? Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaktan geri durmayacağız." ifadelerini kullanan Yapıcıoğlu, Heniyye ve diğer bütün şehitlere Allah'tan rahmet, Filistinlilere sabır diledi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yazılı açıklamasında, Heniyye suikastının Türkiye'nin de yer aldığı Orta Doğu coğrafyasında artık hiç kimsenin hayatının güvende olmadığını ispatlayan bir gelişme olduğunu belirtti.

Heniyye suikastını nefretle kınayan, Filistin halkına başsağlığı dileyen Aksakal, "Türk milleti, bugünden tezi yok, aynı hedef tahtasında görülen Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında ve öncülüğünde topyekün kol kola girmeli, İsrail başta olmak üzere bu saldırılara destek veren tüm yapılara karşı kararlı bir duruş göstermelidir." değerlendirmesini yaptı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle başka bir ülke topraklarına tecavüz edilerek yapılan bu kahpe saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda şehit olan İsmail Heniyye'ye Yüce Allah'tan rahmet, aile efradı başta olmak üzere tüm Gazze, Filistin halkı ve İslam dünyasına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun. Artık, sadece Filistin halkı değil, bütün İslam alemi, hatta barıştan yana olan tüm insanlık intifadaya başlamalıdır."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sosyal medya mesajında, suikastın Tahran'da düzenlenmesinin, "Tahran'ın karşı istihbaratının ne kadar zayıf olduğunu kanıtladığını, İsrail istihbaratının İran'da rahat operasyon yapabildiğinin delili olduğunu" savundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek sosyal medya paylaşımında, "İsmail Heniyye, hepimizin, Filistin halkının, Arap halklarının, bütün gelişen dünyanın ve dünyada huzur, barış isteyen, bağımsız yaşamak isteyen, özgür yaşamak isteyen bütün insanlığın şehididir. Bu suikastın Filistin'in zafere ilerlemesinin önüne geçme şansı yok. Bu savaşı İsrail kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.