Sivas imsakiye 2021! Sivas iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

Sivas
Sivas imsakiye 2021! Sivas iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

2021 Ramazan ayı ile birlikte illerin iftar ve sahur vakitleri, 2021 iftar ve sahur saat kaçta soruları ile aranıyor. İşte 2021 Sivas imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri

Sivas iftar ve sahur vakitleri, 2021 Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Sivas İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Sivas İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

Stomalı bireylerin oruç tutmaları gerekir mi? Kolostomi, ileostomi ve ürostomi durumlarında bir farklılık var mıdır?

Oruç tutmalarına mani başka bir sağlık problemleri yoksa veya uzman bir doktor tarafından oruç tutmalarının sağlıklarına zarar vereceği söylenmediyse stomalı bireylerin oruç tutmaları gerekir. Ancak özellikle ileostomide fazla sıvı kaybetmeye ve uzun süre sıvı almamaya bağlı olarak dehidratasyon (su ve elektrolit kaybı) olabileceği için, iftar ve imsak vakitleri arasında bol su tüketmekle bu durum telafi edilemez ve bu durumdaki hastaların sağlıklarını riske atacak bir durum söz konusu olursa o takdirde oruç tutmayabilirler. Tutamadıkları oruçları sağlıklarına kavuştuktan sonra kaza ederler. Eğer hastalık kalıcı ise oruç tutamadıkları her gün için bir fidye verirler.

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://kurul.diyanet.gov.tr/Ana-Konu-Detay/27/oruc sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet imsakiye