Şişli'de boşanma aşamasındaki eşini kaçıran şahıs hakkında yeni gelişme

Şişli'de boşanma aşamasındaki eşini kaçıran şahıs hakkında yeni gelişme

İstanbul Şişli ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini zorla taksiye bindirerek kaçırdığı iddia edilen tutuklanan Mithat Topal ile ona yardım ettiği iddia edilen iki şüpheli için 14'er yıla kadar hapis isteminde bulunuldu.

İstanbul Şişli ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini taksiye zorla bindirerek kaçırdığı iddiasıyla tutuklanan Mithat Topal ile ona yardım ettiği iddia edilen iki şüpheli hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 14'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Bir çocuk annesi Şilan Topal, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde ailesinin evinin önünde 9 ay önce boşanma davası açtığı Mithat Topal ve beraberindeki kişilerce 7 Eylül'de zorla taksiye bindirilerek kaçırılmıştı. Teknik ve fiziki takip sonucu Topal'ın kaçırıldığı Gaziosmanpaşa'daki adrese ulaşan polis, Şilan Topal'ı kurtarmış, Mithat Topal ve beraberindeki bir kişiyi de gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Mithat Topal tutuklanırken, yardım eden şüpheli Rahim M. ise serbest bırakılmıştı. Ekipler olaya ilişkin yaptıkları çalışmalar kapsamında Topal’a yardım ettiğini tespit ettikleri Maksut Y.'yi de gözaltına almış ve şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.

ÜÇ ŞÜPHELİNİN 14 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca olaya ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, şüpheliler Mithat Topal, Rahim M. ve Maksut Y.'nin "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıldan 14'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme, Şişli’de başlayan kaçırılma olayının Gaziosmanpaşa’da sona erdiğini belirterek, dosyayı yetkisizlik kararı ile Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Kaynak: DHA

istanbul haberleri İstanbul Şişli haberleri şişli haberleri mithat topal