Şişli'de 2 gün boyunca 2 erkek tarafından bir evde zorla tutulan kadını, özel harekat kurtardı

İstanbul Gündem haberleri Kadına yönelik şiddet

İstanbul Şişli'de, bir kadının iki erkek tarafından bir evde zorla tutulduğu yönünde ihbar alan özel harekat polisleri, düzenledikleri operasyonla eve baskın yaptı ve kadını kurtardı. Kadını alıkoyan 2 erkek ise gözaltına alındı.

Tüyler ürperten olay, Fulya Mahallesi Pehlivan Sokak'ta saat 16.30 sıralarında yaşandı. 2 erkek bir araya gelip, bir kadını günlerce zorla evde tuttular.

Edinilen bilgiye göre; söz konusu sokaktaki vatandaşlar, yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir kadının yabancı uyruklu 2 erkek tarafından bir evde, 2 gündür zorla tutulduğu yönünde ihbarda bulundu.  İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.  

Şişli'de 2 gün boyunca 2 erkek tarafından bir evde zorla tutulan kadını, özel harekat kurtardı - Resim : 1

Polis, adreste verilen dairenin kapısını çaldı.

Şişli'de 2 gün boyunca 2 erkek tarafından bir evde zorla tutulan kadını, özel harekat kurtardı - Resim : 2

Kapının açılmaması üzerine özel hareket polislerine haber verildi. Kadını zorla tuttukları iddia edilen yabancı uyruklu iki kişi, özel hareket polislerini gördüklerinde kapıyı açarak teslim oldu.

Kurtarılan kadın ile gözaltına alınan 2 erkek, ifadeleri alınmak üzere Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün saat 17.00 sıralarında Şişli Fulya Mahallesi'ndeki ikamette 2 kişinin bir kadını rehin tuttuğu bilgisi edinilmesi üzerine olay yerine ekip sevk edildiği belirtildi.

Yapılan araştırmada, rehin tutulan kişinin yabancı uyruklu D.E.İ. adlı kadın olduğunun tespit edildiği, kadını rehin tutan yabancı uyruklu A.E. ile Y.K'nin gözaltına alındığı kaydedildi.

İkamette yapılan incelemede, şüphelilerin bir miktar uyuşturucu maddeyi lavaboya attığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, şüpheliler hakkında "rehin almak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma" suçlarından adli işlem başlatıldığı, konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

 

 

Kaynak: DHA

İstanbul Şişli kadına yönelik şiddet alıkoyma özel harekat