Şırnak imsakiye 2021! Şırnak iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

Şırnak
Şırnak imsakiye 2021! Şırnak iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

2021 Ramazan ayı ile birlikte illerin iftar ve sahur vakitleri, 2021 iftar ve sahur saat kaçta soruları ile aranıyor. İşte 2021 Şırnak imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri

Şırnak iftar ve sahur vakitleri, 2021 Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Şırnak İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Şırnak İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

Ameliyat, kemoterapi, radyoterapi gibi durumlarda tutulamayan oruçlar kaza edilmeli midir?

Radyoterapi, ışın tedavisi olduğu için orucu bozmaz. Kemoterapide ise ağız yoluyla alınan ilaçlar orucu bozarken damar yoluyla alınanlar bozmaz. Uzman doktor tarafından oruç tutabileceği söylenen kimseler, ağız yoluyla alınan ilaçların iftar ve sahur arasında alma imkânları varsa bu vakitte alırlar ve gündüz oruçlarını tutabilirler. Ancak ilaçlarını günün belli saatlerinde ağızdan almaları gerekiyorsa bu kimseler o günlerde oruç tutmazlar, sağlıklarına kavuştukları zaman tutamadıkları oruçları kaza ederler.

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://kurul.diyanet.gov.tr/Ana-Konu-Detay/27/oruc sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet imsakiye