Sirkeci'de tramvay, yeniden raydan çıktı!

Gündem haberleri Trafik kazası İstanbul

İstanbul Eminönü'nden Sirkeci yönüne giden tramvay öğle saatlerinde raydan çıktı. Akşam saatlerinde aynı yerde tramvay aracı, yeniden raydan çıktı. Seferlerde aksama meydana geldi.

İstanbul'da bugün öğlen saatlerinde raydan çıkan tramvay, aynı yerde yeniden raydan çıktı. 

Eminönü'nden Sirkeci istikametine giden tramvay öğle saatlerinde raydan çıkmıştı. Aynı yerde tramvay aracı yeniden raydan çıktı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, seferlerde aksama yaşanıyor.

Kabataş-Bağcılar tramvayı Eminönü'nden Sirkeci istikametine gittiği sırada saat 14.45 sıralarında raydan çıkarak iki rayın arasındaki elektrik direğini çevreleyen taşlara çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, seferlerde akmasa yaşandı. Ekiplerin çalışmasının ardından seferler normale döndü. 

 AYNI YERDE YENİDEN RAYDAN ÇIKTI

Kabataş-Bağcılar tramvayı Eminönü'nden Sirkeci istikametine gittiği sırada saat 17.30 sıralarında aynı noktada yeniden raydan çıktı. Kataner direğine çarpan tramvayın düzeltilmesi için ekiplerin çalışmaları sürüyor. 

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattımızda seferlerimiz geçici bir süre için Kabataş-Eminönü ve Sultanahmet-Bağcılar istasyonları arasında yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi. 

Fatih'te tramvay yolundaki ilk kazanın ardından aynı yerde raydan çıkan ikinci tramvay Eminönü istikametine çekildi.

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda Bağcılar yönüne giden tramvay, Sirkeci durağında raydan çıkarak elektrik direğine çarptı.

Kaza nedeniyle yolcular tramvaydan indirilirken, durak da kullanıma kapatıldı.

Metro İstanbul'dan yapılan paylaşımda, "T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattımızda seferlerimiz geçici bir süre için Kabataş-Eminönü ve Bağcılar-Sultanahmet istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgede çalışmasını tamamlamasının ardından tramvay seferleri yeniden başlatıldı. Kazanın meydana geldiği duraktan geçen tramvayların bu alanda kontrollü ilerlediği görüldü.

TRAMVAY RAYA ALINARAK ÇEKİLDİ

Seferlerin devam ettiği sırada başka bir tramvay da Sirkeci durağında raydan çıktı. Seferler, bu durakta yeniden durduruldu.

Metro İstanbul ekiplerinin uzun süren çalışması sonrası tramvay yeniden raya alınarak kaza yerinden Eminönü istikametine çekildi.

Çalışma süresince polis ekipleri, Reşadiye Caddesi'nden Ankara Caddesi yönüne yolu trafiğe kapatırken, tramvayın raya alınmasının ardından trafik normale döndü.

Ekiplerin kazanın yaşandığı noktadaki rayları yenileme çalışması ise devam ediyor.

 

Kaynak: DHA

Sirkeci tramvay kazası İstanbul Eminönü Gündem haberleri