Şırıngalı çikolatadan bir ölüm de Diyarbakır'da

son dakika son dakika haber
Şırıngalı çikolatadan bir ölüm de Diyarbakır'da

Ankara'da şırıngalı çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu Mert Yağız Köksal'ın ölümünün ardından, Diyarbakır'da 7 yaşındaki çocuğun da aynı nedenle yaşamını 5 Aralık'ta yitirdiği ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesinde yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi, 25 Kasım 2019’da okul çıkışında, okul yakınında bir marketten aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

9 GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ  

Umut Bilgi, 5 Aralık 2019 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bilgi'nin yaşam mücadelesi 9 gün sürdü.

Acılı aile bütün anne ve babalara çağrıda bulunarak yaşadıkları acıları kimsenin yaşamaması için çocuklarını bu üründen uzak tutmalarını istedi. Aile ayrıca şırınga çikolatasına karşı tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Şırıngalı çikolatadan bir ölüm de Diyarbakır'da - Resim : 1

MERT YAĞIZ KÖKSAL YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Ankara Keçiören'de Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal, okul kantininden aldığı sıvı çikolatayı yerken fenalaşmıştı. Okul görevlisinin müdahale ettiği çocuk, daha sonra okulun karşı tarafında bulunan sağlık merkezine götürülmüş, ancak küçük çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

son dakika son dakika haber