Sinan Oğan'ın oyları kime gider?

Sinan Oğan 14 Mayıs Seçimleri Mustafa Şentop İbrahim Kalın Cumhur İttifakı Zafer Partisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 14 Mayıs seçimini ve 2. turdan beklentilerini anlattı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da "Sinan Oğan'ın oyları kime gider?" sorusuna terörle mücadele üzerinden yanıt verdi, "Bu oyların nereye gideceği belli" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın seçim sonuçlarını A Haber'e değerlendirdi,
İkinci tur seçimde oy farkının kapanacağını düşünmediğini aktardı.

"Oy Farkının Kapanacağını Düşünmüyorum"

"İkinci tur bizim için daha kolay olacak. Oy farkı çok açık şekilde ortada. Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum. 5 puan fark var. 2.5 milyona yakın oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi. Kendi oylarımızı koruduğumuz gibi ikinci turda bunun üzerine yenileri ilave edilecektir."

"Oğan'ın Geleneği Cumhur'a Daha Yakın"

"Sinan Bey'in aldığı oy kıymetli. Sinan Bey'in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda pozisyon Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum. Şu ana kadar böyle bir görüşme olmadı. Bugün yarın olabilir gibi bir şey diyemem. Biz kendi kampanyamız sürecine odaklanıyoruz. Sürece bakıp onu değerlendireceğiz. Türkiye'nin kendi milli menfaatleri, bir uyum sağlanır, bir yaklaşım olursa Oğan'la görüşme değerlendirilmesi yapılır."

Sinan Oğan'ın oyları kime gider?

CNN Türk yayınında konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop' da terörle mücadele vurgusu yaptı, "Bu oyların nereye gideceği belli" dedi. Şentop, Sinan Oğan'la görüşme yapılabileceğini de söyledi.

"Bu Oyların Nereye Gideceği Belli"

"Bu tabloda şüphesiz Sinan Oğan'a verilen oyları değerlendirmek lazım, O oylar ağırlıklı olarak milliyetçi hassasiyetle ve terör örgütlerine karşı tutumla verilmiş oylardır. Bu oyların nereye gideceği de belli. Profili belli bu oyların. İşaret edildiğinde seçmen gider demek seçmenimizin aklıyla endişe duymak ve onu hafife almak olur."

Kaynak: Haber Global TV

Sinan Oğan zafer partisi İbrahim Kalın Mustafa Şentop seçimler