Sinan Oğan'dan 'ikinci tur' mesajı

2023 Seçimleri Sinan Oğan

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır" dedi. Oğan, yurt dışı oylarıyla ilgili de dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Twitter'dan kesin olmayan seçim sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Oğan, şunları söyledi:

"Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır. Muharrem İnce’nin seçimlerden türlü baskılarla el çektirilmesinden sonra son iki gün bize saldırıp bizi haksız yere itham ederek linç girişiminde bulunanların bu siyasal tablodan çıkaracağı çok ders olmalı! Çıkacak her sonuç milletimize hayırlı olsun!"

OĞAN'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Daha sonra bir basın toplantısı düzenleyen Sinan Oğan, "Gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak ve milliyetçiler, Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacak. Önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Bu sonuçlarla ikinci tura kalırsa seçimler, bu süreçte milletimize hayırlı bir sonuç olması için biz elimizden geleni yapacağız. Şu anda şunu bunu destekliyoruz demeyeceğiz. İttifakı oluşturan partiler ile istişareler yapacağız ve bir karar vereceğiz. Sanki biz bir pazarlık içine girecekmişiz gibi lanse edildi. İnce'ye yapılan linç girişiminin benzeri bize yapıldı" dedi. 

YURT DIŞI OYLAR ÇAĞRISI

Sinan Oğan, Twitter'dan yaptığı bir başka paylaşımda, "Yurtdışı oy sayım işlemlerinde birtakım manipülasyonların yapıldığı duyumunu alıyoruz. Oy sayım işlemleri sağlıklı bir ortamda yapılmıyor. YSK’yı uyarıyorum. Derhal gerekli tedbirleri alın ve oy sayım işlemlerinin hızlı bir biçimde yapılmasını sağlayın. Ayrıca yurt dışı oylarda yapılacak bir manipülasyon ile bir oldu bittiye müsaade etmeyiz. Ortamı germeyin. Bu iş ikinci tura kalmıştır" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Sinan Oğan cumhurbaşkanı seçimi twitter