Sinan Oğan 2'nci tur kararını açıkladı: Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ı destekleyeceğiz

28 Mayıs Seçimi Sinan Oğan 2023 Seçimleri

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimin ikinci turunda kimi destekleyeceklerine ilişkin kararını açıkladı. "Millet İttifakı tarafımızı ikna edemedi" diyen Oğan, "Cumhur İttifakı adayı sayın Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum." dedi.

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimin ikinci turunda kimi destekleyeceklerine ilişkin kararını açıkladı. "Millet İttifakı yeterli başarıyı gösteremedi, Millet İttifakı tarafımızı ikna edememiştir. Parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlayamadı. 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Seçmenlerimizi Sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

 Sinan Oğan'ın açıklamaları:

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak 5.2 oy alarak seçimlerin ikinci turu üzerinde etkili bir noktaya ulaştık. ATA İttifakı bileşeni partilerine ve seçmen tabanına teşekkür ederim. Yaklaşık 10 senedir bizimle yol yürüyen yol arkadaşlarıma, Sinan Oğan gönüllülülerine teşekkürü borç biliyorum. Gelecek Türkiye'sinde bizim olmamızı isteyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz yaklaşık üç yıl önce eğer bir Türk milliyetçisi adayı olmazsa Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağız dedik ve bir yola çıktık. Biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk.

Son ana kadar üzerinde uzlaşılan bir Türk milliyetçisi aday formülünü bekledik ve dedik ki böyle bir aday çıkarsa biz çekileceğiz ve bu adayı kayıtsız şartsız destekleyeceğiz. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak bu yarışa girdik.

Seçmenlerimizi küçümseyen, onları tesadüfü oy olarak görenleri bizim çalışmalarımızı daha iyi izlemeye çağırıyoruz. Bir dip dalganın geldiğini seçimin sürprizini bizim yapacağımızı ifade ettik. Biz bir dip dalgayı bir ayda değil üç yılda hazırladık. 

Çekilmemiz durumunda ilk turda seçimin biteceği gerçeğini sanırım herkes görmüştür. Bizim medya amborgosunu kırmamıza yardımcı olan sosyal medya gönüllülerine teşekkür ediyorum.

TERÖRÜN SİYASİ UZANTILARI TÜRK SİYASETİNDEN TEMİZLENMELİ

 Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü ülkenin gündemi haline getirdik. Türk milliyetçilerini hedef kitle haline getirdik. Türk milliyetçisi seçmenini yeniden siyasetin ana kadrosuna yerleştirdik. 2. turun ana gündemini de belirleme yetisine sahip olduk. Sığınmacılar konusunda yeterince farkındalık oluşturduk. PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele konusunda Türk siyasetini esir almalarına engel olduk. 

Her türlü terör örgütüne kesintisiz, istikrarlı bir mücadele devam ettirilecektir. Türk siyasetinin bozulan imajını geri getirecek bir kampanya yürütmeye çalıştık. Sığınmacılar ve kaçaklar meselesinde artık bir takvim mevcuttur. Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde ülkelerine gönderilmesi için tüm şartlar zorlanacaktır. Kaçak geçişlerin önlenmesi için tedbirler en üst seviyeye çıkarılacaktır.  

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI SAYIN ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİZ

Millet İttifakı 20 yıldır iktidar olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösterememiş, geleceğe dair tarafımızı ikna edememiştir. Parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlayamadı. 28 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Seçmenlerimizi Sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum.

 

Sinan Oğan Ata İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçimi 2023 seçimi 28 Mayıs seçimi Erdoğan Kılıçdaroğlu