Seyahat kısıtlaması başladı! Şehirlerarası seyahat edecek vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirilecek

koronavirüs
Seyahat kısıtlaması başladı! Şehirlerarası seyahat edecek vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirilecek

Seyahat kısıtlamasının başlamasıyla birlikte şehirlerarası seyahat edecek vatandaşlar, şehir giriş-çıkışlarındaki sağlık kontrol noktalarında denetlenecek.

Saat 17:00 itibarıyla otobüslerle şehirlararası yolcu taşımacılığına kısıtlama getirildi. Otogarlarda otobüsler bu saat itibarıyla son seferlerini yaptı. Bundan sonraki seferler izinle gerçekleştirilebilecek.  

KİMLER SEYAHAT İZNİ ALABİLECEK?

Tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlar kaymakamlık izni ile seyahat edebilecekler.

İZİN ALAN OTOBÜS YOLCULARI İLE ÖZEL ARAÇLARIYLA SEYAHAT EDECEKLER ŞEHİR GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA KONTROLDEN GEÇECEK

Saat 17.00 itibarıyla valilik izniyle yapılacak şehirlerarası otobüs seferlerinde yer almak için izin alan yolcular ile özel araçlarıyla seyahat edecek vatandaşlar için şehir giriş ve çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak.

Kontrol noktalarında seyahat nedenleri ve güzergahları sorulacak vatandaşların vücut ateşleri ölçülecek, yüksek ateşli olanlar 14 gün karantinaya alınacak. (AA)

SEYAHAT KISITLAMASI ÖZEL ARAÇLARI KAPSIYOR MU?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs yolculuğunun izne bağlanması durumu bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Şehirlerarası ya da ilçeler arası özel araçlarıyla yolculuk yapmak isteyenler, bu durumun izne bağlı olup olmadığını sormak için 112, 155, 156 gibi acil durum hatlarını kilitledi.

İHA'nın haberine göre, yetkililer, genelgenin şimdilik otobüs yolculuklarını kapsadığını, valilikte kurulan komisyonlarda özel araçlar ile seyahatlerin kısıtlanıp kısıtlanmayacağına karar verileceğini açıkladılar.

koronavirüs seyahat kısıtlaması