Şaşırtan anlar: Yılana suni teneffüs yaptığı anları paylaştı

Yılan Viral videolar

Yılana suni teneffüs yapan polis memurun görüntüleri izleyenleri şaşırttı.

Yerleşim bölgesindeki bir boruya giren yılanı çıkartmak isteyen görevliler ona yanlışlıkla zarar verince bölgeye gelen polis memuru da, yılana suni teneffüs yaptı.

Şok edici viral oldu ve birçok kişi polisi davranışından dolayı övdü. Yılanın kurtarılmaya çalışıldığı o anlarda, 

Görüntülerde, olay yerine ulaşan polisin yılanın yerini tespit ettiği görüldü. Videoda yılanı yakından inceleyen polis onun ağzına üfledi. Zaman zaman polis, çevresinde toplanan insanlar sürüngenin üzerine su atılmasını da istedi. Hem su ile serinletilen hem de suni teneffüs yapılan yılanın yaşama döndüğü görüldü.

 Çok geçmeden kalabalık polise tezahürat yaparken yılan hareket etmeye başladı.

YILANLAR HAKKINDA BİLGİLER

Yılanlar (Latince: Serpentes), Pullular (Latince: Squamata) takımına ait uzun, ayaksız etçil sürüngenlerdir.

Serpentes alt takımının üyeleri, ayaksız kertenkelelerden dış kulakların ve göz kapaklarının olmayışı ile ayırdedilirler. Bütün pullular gibi yılanlar da, vücudu üst üste binen pullarla kaplı ektotermik amniyot omurgalılardır. Çoğu yılan türü, ataları olan kertenkelelerinkinden çok daha fazla eklemi olan bir kafatasına sahiptir. Bu yılanlara son derece hareketli çeneleriyle kendi kafasından daha büyük avları yutma imkânı verir. Dar vücutlarına uygun bir şekilde yerleşebilmesi için yılanların çift organları (böbrekler gibi) yan yana yerine biri diğerinin üstünde görünür ve çoğu bir tane işlevsel akciğere sahiptir. Bazı türler, kloakın her iki tarafında artakalan bir çift pençeyle birlikte pelvik kemere sahiptir.

Yılanlar Antarktika ve çoğu ada dışında dünyanın her yerinde bulunur. 520 cins ve 3900'ün üzerinde türü kapsayan tanımlanmış on beş familyası bulunmaktadır.[2][3] Büyüklük aralığı 10 cm uzunluğundaki küçücük Leptotyphlops carlae türünden 7.6 metre uzunluğa erişebilen pitonlar ve anakondalara kadar değişiklik gösterir. Son keşfedilen Titanoboa cinsinin fosili 15 metre uzunluğundaydı. Yılanların Kretase döneminde hem kazıcı hem de sucul kertenkelerden evrimleştiği düşünülmektedir. Modern yılanların çeşitlenmesi ise Paleosen dönemde oldu. Yılanların Türkiye'de 47 türü bulunur.

 

Kaynak: Haber Global TV