Şarjı bitince, dolandırılmaktan kurtuldu! Tam 100 bin lira kaybedecekti...

Erzurum Asayiş Gündem haberleri
Şarjı bitince, dolandırılmaktan kurtuldu! Tam 100 bin lira kaybedecekti...

Erzurum'da, sosyal medyadan bir bankanın adını kullanarak konut kredisi veren dolandırıcıların ağına düşmek üzere olan vatandaş, telefonunun şarjının bitmesiyle 100 bin lirasını kaptırmaktan şans eseri kurtuldu.

Erzurum'da, sosyal medyadan sahte konut kredisi reklamı veren dolandırıcıların radarına giren bir vatandaş, şarjı bittiği için dolandırılmaktan kurtuldu. Reklamı tıklayarak buraya kişisel bilgilerini giren Ferhat Tikici, hesap bilgileri istendiği sırada telefonun şarjının bitmesiyle 100 bin lirasını kaybetmekten kurtuldu. 

Erzurum'da meydana gelen olayda, kentte temizlik görevlisi olarak çalışan Ferhat Tikici (45), bir süre önce sosyal medya hesabından bir bankanın adı kullanılarak uygun koşullarda konut kredisi verildiği öne sürülen reklamı tıkladı.

Faiz oranlarını merak ettiği için kişisel bilgilerini bu ekrana yazan Tikici'yi daha sonra telefonla bankanın müşteri temsilcisi gibi arayan dolandırıcılar, kendisinden mobil ve internet bankacılık gibi hesap bilgilerini istedi.

Tikici ile görüşme esnasında internet bankacılığından 100 bin lira kredi kullanmaya çalışan dolandırıcılar, bu parayı başka hesaba aktarmak için Tikici'nin telefonuna gelen onay kodunu kendilerine iletmelerini istedi. Bu sırada Tikici'nin şarjı bitince telefon görüşmesi sonlandı.

BANKAYI ARAYINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Şarja taktığı telefonu açınca ısrarla gelen çağrılar ve "telefona cevap verin, kredinizi kullandırdım, 1 işleminiz kaldı, işleminiz yarıda kaldı, size gelen onay kodu ve şifreyi bize bildirin" gibi mesajları gören Ferhat Tikici, durumdan şüphelenince bankanın çağrı merkezini arayıp telefonda görüştüğü kişilerin dolandırıcı olduğunu öğrendi.

Telefonunun şarjının bitmesi sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtulan Ferhat Tikici, kredi başvurusunu iptal ederek dolandırıcıların tespit edilmesi için polise başvurdu.

Ferhat Tikici, Facebook'ta tıkladığı "uygun konut kredisi" adresinde, açılan sayfaya bilgilerini yazdığında telefonla arandığını söyledi.

'TAM BİLGİ VERECEKKEN ŞARJIM BİTTİ'

Telefondakilere konut kredisi faizlerini merak ettiğini söylediğini belirten Tikici, "500 bin liraya 120 ay vade ile toplam geri ödemenin 650 bin olduğu söylendi. 'İsterseniz 100 bin lirasını bugün, geri kalanı da sonraki gün kullandırabiliriz' deyip ikna ettiler. Sonra bankamdan telefonuma gelen sesli mesajı ve bilgileri iletmemi istediler, söyledim. Bankadan kredi hayat sigortası gibi mesaj ve bilgiler geldiği için arayanların dolandırıcı olacağını hiç düşünemedim." dedi.

 

 

 

Kaynak: AA

Erzurum Gündem haberleri dolandırıcılık asayiş haberleri