Uzmanlardan batan gemiyle ilgili çarpıcı yorum: Bu dalga boyuyla batması mümkün değil, başka bir şey var

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Marmara Denizi son dakika

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı. SARAKAY Yardım Derneği Başkanı Murat Uzan canlı yayında yaptığı değerlendirmede "Bu dalga boyuyla batması mümkün değil, başka bir şey var" dedi.

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, adanın güneybatısında su alan "BATUHAN A" isimli 69 metre boyundaki genel kargo gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botlarının olay yerine ivedilikle yönlendirildiği kaydedildi.

"BU DALGA BOYUYLA BATMASI MÜMKÜN DEĞİL, BAŞKA BİR ŞEY VAR"

SARAKAY Yardım Derneği Başkanı Murat Uzan Haber Global canlı yayınında batan gemiyle ilgili değerlendirmesinde "Gemi ile Kıyı Emniyet ve diğer alınan sinyaller önümüzdeki saatlerde çıkacaktır. Gemi kaptanın sinyalinin ne olduğuna bakmak lazım. Bazı gemiler yaşlı gemiler. Yüklenen kuru yoksa sıvı mı taşıyor bilmiyoruz. Buradaki de önemli. Buradaki oluşacak dalgaya göre gemi şekil alıyor. 5 metre bile dalga boyu çok hafif kalır. Başka bir sorunun çıkacağını düşünüyoruz. İnşallah mürettebat sağ salim kurtulur. Havanın da bir an önce iyileşmesi lazım. Teknik ekipman ve müdahale konusunda eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Gelecek güzel haberleri bekliyoruz" ifadesini kullandı.