Şanlıurfa'da depremde hasar alan 6 katlı bina çöktü

Son dakika haberine göre;  Şanlıurfa'da 6 katlı olduğu belirtilen bir bina yıkıldı, bölgeye ekipler sevk edildi. Paniğe yol açan binanın enkazında kimsenin bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın  Haliliye ilçesinde bağlı Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki 6 katlı bina, bugün saat 15.40 sıralarında büyük gürültüyle çöktü.

Kentte paniğe yol açan çökmenin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Bölgede bulunanlar güvenli alanlara yönlendirilirken, ekipler enkaz altında birilerinin olma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışması başlattı.

Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Vali Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile diğer ilgililer de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa'da depremde hasar alan 6 katlı bina çöktü - Resim : 2

"AĞIR HASARLI BİNA YIKILDI"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Atatürk Caddesi üzerinde ağır hasarlı binanın yıkıldığını aktararak, "Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

 "ENKAZDAN SES ALINDI"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yıkılan binadan ses alındığını belirterek çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Beyazgül konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı. Bunlar da yıkılacak binalar arasındaydı. Çevresindeki binalar da boşaltılmış durumda. Hasarlı binaların olduğu yerlere güvenlik bantları çekilmişti, geçişler güvenli şekilde yapılıyordu."

BİNADA CHP İL BAŞKANLIĞI DA BULUNUYORDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasarlı olarak tespit edildiği için mühürlenen binada CHP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu öğrenildi.

Şanlıurfa'da depremde hasar alan 6 katlı bina çöktü - Resim : 3

CHP ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ AYDINLIK: BİNA ZATEN KAPALIYDI

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, gazetecilere, depremden sonra binanın tamamen boşaltıldığını ve binada kimsenin olmadığını belirterek, "Bina ağır hasarlıydı ve etrafı çevrilmişti ama binada su kaçağı varmış, ekipler onu kontrole gelmiş galiba. Belediye personeli çıkmış, onlarda bir şey yok ama binadan sesler geliyor. Bu yüzden çalışmalar yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda o kişiye ulaşılır." diye konuştu.

Aydınlık, binada parti üyesi kimsenin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Bina zaten kapalıydı, o yüzden kimse yoktu. Kimler vardı bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ: HER İHTİMALE KARŞI ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE BAŞLANMIŞTIR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6 katlı binanın yıkıldığı bölgeye, AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleriyle güvenlik güçlerinin ivedilikle sevk edildiğini ve her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine başlandığını bildirdi.

Nebati, sosyal medya hesabından, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde çöken 6 katlı binaya ilişkin paylaşımda bulundu.

Söz konusu ilçede daha önce ağır hasarlı olarak belirlenerek tahliye edilen 6 katlı binanın çöktüğünü ifade eden Nebati, şunları kaydetti:

"Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçlerimiz ivedilikle sevk edilmiş olup her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Haliliye ilçemize ve Şanlıurfalı hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun. Bu süreçte, hasarlı ve riskli binalardan uzak durulması, yüreğimizi yakan yeni can kayıplarına engel olabilmemiz için büyük önem arz ediyor."

VALİ AYDIN: BİR İZE RASTLANMADI

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, enkaz kaldırılana kadar arama çalışmalarının süreceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Haliliye ilçemizde ağır hasarlı olan ve tahliye ettiğimiz 6 katlı bina çökmüştür. Ekiplerimiz enkazda çalışıyorlar, çok şükür bu saate dek enkazda vatandaşımız olduğuna dair bir ize rastlanmadı. Her ihtimale karşı, arama faaliyetlerimiz enkaz kaldırılana kadar sürdürülecektir."

Kaynak: Ajanslar