Sancaktepe'de İmamoğlu'na protesto! Suç makinesi çıktı

Haberglobal.com.tr
İstanbul Ekrem İmamoğlu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sancaktepe'de metro hattı açılışında protesto edildi. Elindeki Kur'an ile İmamoğlu'nu yalancılıkla suçlayan kadının daha öncede birçok suçtan sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe'de metro hattı açılışında konuşurken bir kadın tarafından protesto edildi. İmamoğlu'nun yalan söylemekle suçlayan kadın elindeki Kur-an'ı Kerim'i de havaya kaldırdı. İmamoğlu ise kadını iftira atmakla suçladı.

Protesto sonrası CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın sosyal medya hesaplarından olayın kurgu olduğu iddiası ortaya atıldı. CHP'deki skandal para sayma görüntüleri sonrası oy kaybeden İmamoğlu'nun mağduriyetlerle oyunu yükseltmek istediği iddia edildi. Benzeri protestoların ilerleyen günlerde de devam edeceği savunuldu.

RİZE'DE TUTUKLU KALMIŞ

Protesto ile ilgili İstanbul Valiliği'nden de açıklama var. İmamoğlu'nu protesto eden şahsın "tehdit, hakaret, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığı ihlali” suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu ve 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda bir süre tutuklu kaldığı belirtildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldığı duyuruldu.