Samsunlulardan Yunanistan'a 'simit' tepkisi: Onlar başlarına çorap örmek istiyor
Baklava ve lokum gibi Türklere ait birçok lezzetlere göz diken Yunanistan, susamlı simide de göz dikince Samsunluların tepkisi sert oldu.
Yunanistan, yüzyıllarca önce keşfedilen Türk lezzetlerine göz dikmeye devam ediyor. Yaprak sarmayı; dolmalika, ıspanaklı böreği; spanakopita, baklavaya; baklavas, dönere; greek gyro adlarını vererek kendilerine mal eden Yunanlar, bu kez de Samsun’un ve Türkiye’nin coğrafi işaret tescilli atıştırmalık lezzeti susamlı simide göz dikti.
Komşuda yer alan haberlerde susamlı simit hakkında, "Sadeliğiyle muhteşem olan simit, Yunanlıların en köklü yeme alışkanlıklarından biri. Kolay, ucuz ve doyurucu. Kavrulmuş susamın kokusu rahatlatıyor" ifadeleri Türkiye’de tepki çekti. Vatandaşlar, Yunanistan’ı sert bir dille uyararak, simitten uzak durmalarını istedi.
"SİMİT SAMSUN'UN GÜZELLİĞİDİR"
Yunanların her konuda Türkleri kıskandığını ifade eden bir vatandaş, “İlk önce onlar kendi ülkelerine sahip çıksınlar. En başta simit Samsun’un güzelliğidir. Onlar her şeyimizi sahiplenmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız da kendilerine belirtti: ‘Ansızın gelebiliriz’ diye. O yüzden boş konuşmasınlar” dedi.
"YUNANLAR BAŞLARINA ÇORAP ÖRMEK İSTİYOR"
Simidin bir Türk lezzeti olduğunu dile getiren Nurettin Bayramoğlu, “Simidin Yunanlıların olma ihtimali dahi yok. Simit dahil üstlendikleri her şey Türkiye’nindir. Simit, baklava adı geçen ürünler tamamen bizimdir. Ben yurt dışında Sırbistan’da yaşıyorum ama Türkiye’deki yemekler kadar güzel hiçbir yemek yoktur. Yunanların derdi daha önceki gibi başlarına çorap örmektir. İyi bir şekilde araştırıp bakarlarsa simit dahil her şeyin Türkiye’de olduklarını görürler” diye konuştu.