Samsun imsakiye 2021! Samsun iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

samsun
Samsun imsakiye 2021! Samsun iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

2021 Ramazan ayı ile birlikte illerin iftar ve sahur vakitleri, 2021 iftar ve sahur saat kaçta soruları ile aranıyor. İşte 2021 Samsun imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri

Samsun iftar ve sahur vakitleri, 2021 Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Samsun İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Samsun İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

Oruç tutacak gücü olduğu hâlde tutmayan bir kimse, bu oruçlarının fidyesini vererek oruç borcundan kurtulmuş olur mu?

Oruç için fidye verilmesi, oruç tutmaya gücü yetmeyen yaşlı kimseler ile iyileşme ümidi olmayan hastalar için geçerlidir. Hz. Peygamber (s.a.s.) ve sahabenin uygulaması, fidyeden bahseden âyetteki “oruç tutmakta zorluk çekenler.” (Bakara, 2/184) ifadesinin yalnızca yukarıda sayılan kimseleri kapsadığını göstermektedir. Buna göre, oruç tutmaya gücü yettiği hâlde tutmayan veya geçici bir sebeple tutamayan kimseler hakkında fidye hükmü yoktur (Müslim, Sıyâm, 149,150).

Mazeretsiz oruç tutmayanların, tutmadıkları oruçları kaza etmeleri ve tövbe istiğfar etmeleri gerekir. Ayrıca, oruç tutmaya gücü yetmeyen yaşlılar ile iyileşme ümidi olmayan hastalar, fidye vermiş bile olsalar, ileride tutabilecek duruma gelirlerse tutamadıkları oruçları Hanefîlere göre kaza etmeleri gerekir. Önceden verdikleri fidyeler oruç borcunu düşürmez (Kâsânî, Bedâî’, II, 105; Merğînânî, el-Hidâye, II, 270).

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://kurul.diyanet.gov.tr/Ana-Konu-Detay/27/oruc sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet imsakiye