Samsun'da alarm! Belediye anonslarla uyarıyor

samsun

Samsun'un Terme ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Terme Çayı'nın debisi yükseldi, taşma noktasına geldi. Belediye hoparlörlerinden olası sel ve taşkınlara karşı uyarı anonsları yapılıyor.

Samsun'da dün gece başlayan sağanak aralıklarla sürüyor. Terme'de öğle saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle ilçe merkezindeki Terme Çayı’nın debisi yükselip, taşma noktasına geldi.

Samsun'da alarm! Belediye anonslarla uyarıyor - Resim : 1

TRAFİĞE KAPATILDI

Harekete geçen ekipler, dere kenarları ve köprüleri güvenlik gerekçesiyle araç ve yaya trafiğine kapattı. Yağışın devam etmesi nedeniyle dere kenarındaki yürüyüş yolu da sular altında kaldı. 

Samsun'da alarm! Belediye anonslarla uyarıyor - Resim : 2

Terme Belediyesi ekipleri, cami hoparlöründen olası sel ve taşkınlara karşı halkı uyarıyor. Sağanağın etkilediği bazı tarım arazilerinin de hasar gördüğü öğrenilirken, bölgede yağış da devam ediyor. 

Samsun'da alarm! Belediye anonslarla uyarıyor - Resim : 3

Samsun'da alarm! Belediye anonslarla uyarıyor - Resim : 4

SİNOP VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Sinop Valiliği'nce yarın kentin batı bölgesinde kuvvetli yağış beklendiği duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinde başlaması öngörülen yağışın, Çarşamba günü öğle saatlerine kadar bölgede etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Kaynak: DHA

Samsun samsun hava durumu Samsun haberleri Terme terme haberleri