Şakayla başladı faciayla bitti! Kardeşini kurtardı ama kendisi ve arkadaşı boğuldu

Konya

Konya'da elma bahçesinde bulunan 5 metre derinliğindeki havuza düşen işçilerden Suriye uyruklu Muhammed İshayman'ı kurtardıktan sonra boğulan ağabeyi Ali İshayman ve Osman Kardaş'ın olay öncesi görüntüleri ortaya çıktı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, elma bahçesinde bulunan 5 metre derinliğindeki havuza düşen işçilerden Suriye uyruklu Muhammed İsyhayman'ı (17) kurtaran ağabeyi Ali İshayman (20) ve Osman Kardaş (30) boğuldu. 

Olay, saat 15.00 sıralarında Yeniköy Mahallesi'nde bir elma bahçesinde meydana geldi. Elma bahçesinde çalışan işçilerden Ali İshayman, dengesini kaybederek yaklaşık 5 metre derinliğindeki sulamada kullanılan havuza düştü. Durumu fark eden ağabeyi Muhammed İshayman ve mesai arkadaşı Osman Kardaş, havuza girip Ali İshayman'ı kurtardı. Ancak havuzdan çıkamayan 2 kişi, suyun dibine batıp gözden kayboldu. Bunun üzerine jandarma, itfaiye ve AFAD ekiplerine haber verildi. Havuzun suyu boşaltıldıktan sonra İshayman'ı kurtaran ağabeyi Muhammed İshayman ve Osman Kardaş'ın cansız bedenine ulaşıldı. İki kişinin cesedi otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  

ŞAKALAŞMAYLA BAŞLAMIŞ

Havuza düşen işçilerden Suriye uyruklu Muhammed İshayman'ı kurtardıktan sonra boğulan ağabeyi Ali İshayman ve Osman Kardaş'ın olay öncesi görüntüleri ortaya çıktı.

Şakayla başladı faciayla bitti! Kardeşini kurtardı ama kendisi ve arkadaşı boğuldu - Resim : 1

Şakalaşma sonucu olayın meydana geldiğinin tespit edildiği görüntülerde, Muhammed İshayman yanındaki bir arkadaşıyla eğimli olan naylon kaplı havuzun kenar kısmında otururken, dışarı çıkmak istiyor. Muhammed'in çıkmakta zorlandığını gören bir arkadaşı koşarak gelip, elinden tutarak yukarı çıkıyor. Ancak Muhammed İshayman, kayması sonucu suya düşüyor. Kardeşi suya düştükten sonra atlayıp kurtarmaya çalışan ağabeyi Ali İshayman'ın ise görüntülerde havuzun kenarında otururken görülüyor.

Kaynak: DHA

Konya