Sakarya'da makarna fabrikasında patlama

AA
Sakarya

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 6'sı ağır 30 kişi yaralandı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaralıların durumu hakkında son bilgileri verdi. Vali Karadeniz, patlama sonrasında yapılan arama çalışmalarında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Sakarya'da Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü. 

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı son açıklamada 6'sı ağır 30 kişinin yaralandığını, 2 yaralının ise entübe durumda olduklarını bildirdi. 5 yaralı ise taburcu edildi.  

Vali Karadeniz son açıklamasında patlama sonrası yapılan arama çalışmalarında 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Sakarya'da makarna fabrikasında patlama - Resim : 1

ADALET BAKANI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum.

Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır" dedi. 

Sakarya'da makarna fabrikasında patlama - Resim : 2

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

Sakarya'da makarna fabrikasında patlama - Resim : 3

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bakanlık tarafından olayın araştırılması için 2 müfettiş görevlendirildiğini bildirdi. Işıkhan konuya ilişkin açıklamasında, "Bakanlığımız tarafından yaşanan olayı araştırmak üzere 1 Başmüfettiş ile 1 Müfettiş görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz gerekli incelemeleri yapacaktır. Tedavileri devam eden işçi kardeşlerimizin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sakarya’mıza geçmiş olsun…Sakarya'nın Hendek İlçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Allah esirgesin."

BAKAN GÖKTAŞ: “PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİMİZİ İVEDİLİKLE GÖREVLENDİRDİK”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, patlama neticesinde yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlar için psikososyal destek ekiplerini bölgeye gönderdiklerini duyurdu. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sakarya Hendek'te bir fabrikada gerçekleşen patlama sonucunda yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlarımız için psikososyal destek ekiplerimizi ivedilikle görevlendirdik. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.