Hakkında tahliye kararı verilen 'sahte doktor' Ayşe Özkiraz cezaevinden çıktı

Tekirdağ son dakika haber

Son dakika haberine göre; Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında tahliye kararı verilen Ayşe Özkiraz, cezaevinden çıktı.

Son dakika haberi... Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz, bugün beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Çerkezköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Özkiraz hakkında tahliye kararı verildi. Özkiraz, akşam saatlerinde cezaevinden çıktı. 

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında yaklaşık 4 aydır gözlemci asistan olarak bulunan zanlı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan araştırmada diplomalarının sahte olduğu anlaşılan ve polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe 25 Kasım'da tutuklanmıştı.

Ayşe Özkiraz, hakkında  'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ayşe Özkiraz'ın ameliyathanede, ameliyata girerken ve gece nöbetlerine kaldığını gösteren çok sayıda fotoğrafı çıkmıştı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Özkiraz'ın herhangi bir tıbbi işlem yapmadığı bildirilmişti.

Hakkında tahliye kararı verilen 'sahte doktor' Ayşe Özkiraz cezaevinden çıktı - Resim : 1

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Ayşe Özkiraz, hakkında tahliye kararı verilmesinin ardından tutuklu bulunduğu Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki T Tipi Cezaevi'nden çıktı.

8 YIL CEZA ALDI

Bugün görülen duruşmada mahkemede sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkında, özel belgede 1 yıl, resmî belgeden 3 yıl, tabip unvanı kullanmaktan 4 yıl ve 18 bin TL adli para cezası verilerek tahliye kararı verildi.

 

Kaynak: DHA

son dakika Ayşe Özkiraz tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi sahte doktor