Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıda flaş gelişme!

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimiyle ilgili soruşturmada 5 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir berberde çıkan silahlı kavgada ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden bir kişinin yakınları, acil servisi basarak sağlık çalışanlarına saldırmak istemişti.  

Sosyal medyadan yayınlanan ve Türkiye’nin gündemine oturan görüntülerin ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında soruşturma "kamu malına zarar verme", "görevini yaptırmamak için direnme", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, hastanenin yoğun bakım kapısını zorlayan kişilerin kimlikleri tespit edildi. Şüphelilerden ikisi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş, kamera kayıtlarında olaylara karıştıkları tespit edilen 1'i suça sürüklenen çocuk, 3 kişi hakkında daha gözaltı kararı verdi. Savcının talimatıyla bu kişilerin de gözaltına alındığı ve gözaltı sayısının 5'e yükseldi.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıda flaş gelişme! - Resim : 1

5 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

son dakika son dakika haber