Bakan Koca Aydın'a dikkat çekti! "İkinci doz aşı oranında yarışalım"

Bakan Koca Aydın'a dikkat çekti! "İkinci doz aşı oranında yarışalım"

Türkiye genelinde iki doz aşılanma oranlarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada Aydın iline dikkat çekerek "ikinci doz oranında yarışalım" ifadesini kullandı.

Koronavirüs vaka sayılarında en iyi iller arasında yer alan Aydın’da aşılama çalışmaları da aralıksız devam ederken, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca yaptığı paylaşımında Aydın’a dikkat çekti. Bakan Koca sosyal medya üzerinden vatandaşlara "İkinci doz aşıda yarışalım" ifadesiyle seslendi.

Sağlık Bakanlığı düzenli olarak koronavirüs vaka ve vefat tablosunu paylaşırken bir yandan da Türkiye genelinde iki doz aşıda yüzde 75'in üzerine çıkarak risk haritasında Mavi kategoriye geçen illeri de paylaşıyor. Bugünkü risk haritasına göre Aydın ve Zonguldak da düşük riskli iller arasına katıldı. 

Ülke genelindeki ikinci doz aşılanma oranlarını açıklayan Bakan Koca, ikinci doz aşı oranlarında Aydın’ın yüzde 75’in üzerine çıkarak mavi kategoride yer aldığını belirtti. 

 

 

 "HEPİMİZİN LEHİNE SONUÇLAR İÇİN İKİNCİ DOZ AŞIDA YARIŞALIM"

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada herkesi aşı yarışına davet eden Bakan Koca, paylaşımında “Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranımız Aydın ve Zonguldak’ta da yüzde 75’in üzerine çıktı. Böylece mavi il sayımız 15’e ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım” ifadelerine yer verdi.

3 İL DE SARI KATEGORİYE GEÇİŞ YAPTI

Bakan Koca Twitter hesabından Yozgat, Erzincan ve Malatya'nın da yüzde 65'in üzerinde iki doz aşılama ile risk grubunda Sarı kategoriye geçiş yaptığını duyurdu. Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19’a karşı İKİNCİ DOZ aşı oranı YOZGAT, ERZİNCAN ve MALATYA’DA %65’in üzerine çıktı. Bu üç ilimizin haritadaki rengi SARI. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında %75’i geçmek üzere yarışalım!"

Kaynak: İHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakan Koca koronavirüs haberleri Türkiye risk haritası