Sadece bir tane bile eklemek yetiyor: Un saklarken içine koyulduğunda böceklenmeyi tamamen bitiriyor
Mutfaklarda un saklarken aslında farkında ile olmadan hepimizin tekrarladığı bazı yanlış davranışlar var. Un yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde böcekleniyor. Bu malzemeden yalnızca bir tane eklemek ise unun böceklenmesini tamamen durduruyor.
Türk mutfağının baş tacı ürünlerinden biri olan unun saklanması konusunda yanlış izlediğimiz bazı adımlar bulunuyor. Normal şartlar altında aylarca kullanılabilmesi gereken un yanlış şekilde saklandığında ise kısa sürede böceklenmeye başlıyor.
Un saklarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Un saklamanın püf noktasını öğrenerek aylarca tereddüt bile etmeden un kullanabilirsiniz. Un saklamak için bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Un saklamanın püf noktası sayılan doğal yöntemler bazı gıdaların ve bitkilerin kullanımı ile karşımıza çıkıyor. Un saklarken tercih edebileceğiniz doğal yöntemler sayesinde unlar aylarca beklese dahi en ufak bir böceklenme olmuyor.
Un saklama konusunda ayrıca bazı pratik bilgiler de önemli yer kaplıyor. Daha sağlıklı ve masrafsız bir şekilde un saklamak için dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekilde karşımıza çıkıyor: