Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Haber Global'de

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme dair soruları Senem Toluay Ilgaz özel röportaj programında yanıtladı.

Karamollaoğlu'nun gündeme dair açıklamalarından satır başları;

TÜRKİYE EKONOMİSİ

Eğer bir iktidar döneminde 17 senedir asgari ücret açlık sınırında müzakere ediliyorsa orada çok ciddi bir geçim sıkıntısı var demektir. İşsizlik rakamı ve insanların geçinip geçinemedikleri rakamlar önemli. Kapitalist modeli benimsediler. Bundan dolayı da 90 yıldır Türkiye'nin birikimlerinin yıkılmasına göz yumdular. Üretime dönük yatırımlara ağırlık verileceğine görüntü veren şatafatlı işlere ağırlık verildi.Bunlar Türkiye'ye bir şey kazandırmıyor. Hükümet yanlış ekonomik tercihler yaptı.

Yatırımcıların devlet mutlaka yanında olmalı. İşsizliğin çözümü ve milli gelirin artması da üretimin artmasına bağlıdır. 

EYT PROBLEMİ

Bir yerde bir yanlışlık ile haksızlık varsa çözülmek mecburiyetindedir. Maliyet hesabı yapılır belli bir süre verilir. Türkiye'nin dışında hiçbir ülkede çalıştıkça emeklilik maaşı düşen bir ülke yok. Bugün emekli olursanız maaş alamazsanız SGK primi ödemezseniz hastaneye gidemezsiniz. Kendi kendinize bir iş bulmak mecburiyetindesiniz. Çalışıp zamanını beklemek de maaşınızı düşürecek. Böyle bir şey dünyada yok. Bu Özal zamanından gelen bir uygulama. İktidarın kararları bu noktaya getirdi. Biz çalıştay yaptık yakında netice bildirgesini de yayınlayacağız. Eğer bu rakam çok yüksekse belli süre içinde bunun karşılanması gerekir. EYT'liler ilişkin çözümler üretmeye parti olarak devam ediyoruz.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

Bu siyasi ayak AK Partinin kendisidir. AK Parti ile aynı kaderi paylaşıyorlar. 2002 yılında seçimlerde başarılı çıktığında bu örgütle kader birliği yaptılar. Öyle bir noktaya geldi ki ithamlarla karşı karşıya gelenler şikayet edince "ben bu davaların savcısıyım" dedi. Kimdi bunlar şimdi firari ve içeri de olanlar. Bir hükümet yakın uzağı dahi görmüyorsa Türkiye'yi yönetemez. Devlette her hangi görev alan kişi devletin makamına gelecek Pensilvanya'dan bir mektup gelmeden atanamıyordu. İktidar partisinin içerisinde onlarla iş birliği yapan herkes vatan haini mi? 19 yaşındaki askeri lise öğrencisi bir ihtilali planlayabilir mi? Kusura bakmasın kimse çocuk bunlar, yapamazlar. İhtilale teşebbüsten ömür boyu hapse çarptırılıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kendi safınızda bulunanların dışında herkes suçlu.

O gece İncirlik'te kimler vardı dediniz? Sorunun arkasına gidin.  Bu örgütü ABD koruyor.Bu örgütle hiç irtibatı olmayan biziz. Siyasi ayaktan ne kastediliyor? İhanet edenler mi? Ticaret ayağı mı?

FETÖ için Meclis Komisyonu Polemiği

Meclis değil yargı mekanizması ancak orada da tedirginliklerim var. Meclis artık fonksiyonel olmaktan çıktı. Meclis'in gücünü kaybetmesinden dolayı iktidar Meclis'e hakim. Şimdiler Meclis'te sadece ağız kavgası oluyor.

CHP'NİN BYLOKÇU VEKİL AÇIKLAMASI

Bylock aslında bir suç delili değil. İnsanların telefonuna çeşitli yollarla haberi olmadan yüklenen bir şey.  Bunları ortaya çıkaracak olanlar bağımsız yargı sistemidir. Gerçek manada yargı sistemiyle karar verilsin bu iş çözülebileceğine inanıyorum. Hakimler kararları nedeniyle suçlanmamalı. 

KHK TARTIŞMASI

15 Temmuz gibi bir darbe girişiminin ardından böyle kararlar alınması normal. Ancak bu uzun sürmeye başladıysa. Keyfi olduğu anlamına gelir ve hata yapma ihtimali artar. Belli bir süre sonra normal sürece dönülmeli. Savcılar tarafsız olmalı.Bundan sonra yapılacak işler daha ciddi hareket edilmeli. Bugün bile bu yapının devlet yapısı içinde adamları olabilir. Onlar kanunsuzluklara teşebbüs etmezlerse ben onları tövbe etmiş sayarım.

BİLİM SANAT VAKFI TARTIŞMALARI

Vakıflara böyle müdahale edilemez. Eğer vakıfta suç işleniyorsa savcıları görevlendirir daha sonra bir karar alırsınız. Ama hislerle bu iş bu şekilde gitmez. Suçları ispat edilemeyen kişiler suçsuz olduğu anlamına gelir. Bilim Sanat Vakfı'na yapılan doğrudan doğruya siyasi hesaplaşma. 

"İSLAMCI DEĞİL MÜSLÜMANIM" MESAJI

Eğer Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyorsa bu ona komplo yapıldığını gösterir.

DEVLET-TARİKAT-SİYASET İLİŞKİSİ

Cumhurbaşkanının bu ziyaretinde olumsuz bir şey görmüyorum. Siz devletin yanlışlarını görüp susuyorsanız yanlış yapıyorsanız. Tarikatların siyasi görüşlerini açıklaması menfaate ilişkin ise son derece tehlikeli

CEMEVLERİN STATÜSÜ

Alevi ileri gelenleriyle geldiğim noktada alevilik İslam dininin bir parçasıdır. Sanki ayrı bir din varmış gibi takdir edilmesini doğru bulmuyorum. Cumhuriyetin kuruluşundan beri cemevleri dahil tekkeler kapatılmış. Bu durum bir bütün olarak uzlaşılması gerek. İzmir'de alınan kararla ne maksatla alınıyor. Diğer tekkeler de bu şekilde gündeme gelirse ne diyeceksiniz?

MİLLET İTTİFAKINA DEVAM EDECEK Mİ?

İttifak var. Biz devam edebiliriz. Cumhur ittifakı artık yüzde 50'yi bulma ihtimalini kaybetti. Yapılan anketlerde bu açıkca görülüyor.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI

Getirisi olmayan bir proje olarak görüyorum. Ekrem İmamoğlu bu konuda bu şekilde görüşü var o da onun düşüncesi.

İmamoğlu'nun aklından Cumhurbaşkanlığı geçiyorsa bundan kime ne? Bunu bahane ederek kimseyi kötülemeye gerek yok.

EŞLERİN TİYATRO BULUŞMASI

Bu tip meselelerin abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum. İktidarın tek derdi bu tip suni gündem oluşturma. Muhalefetin de bu oyuna gelmemesi gerekir. Özellikle beş hanım bir araya gelip teröre destek veriyor değerlendirmesini garipsiyorum.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMİ

Önümüzdeki sene sonundan itibaren seçimlerin yapılacağını tahmin ediyorum. Ancak Erdoğan'ın suni gündemleri seçime gidiyoruz düşüncesini ortaya koyuyor.Sayın Erdoğan her geçen gün güç kaybettiğini görünce bunu nerede durdururum derdine düştü. 2022'den önce seçim olursa şaşırmam.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu SENEM TOLUAY ILGAZ Haber Global