Rock yıldızı Jack Russell hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ
Hayatını kaybetti Kültür Sanat haberleri
Rock yıldızı Jack Russell hayatını kaybetti

Great White'ın solisti ünlü rock yıldızı Jack Russell, 63 yaşında hayatını kaybetti. Gruptan "Birlikte geçirdiğimiz tüm o harika yıllar kalbimizde saklı kalacak" açıklaması yapıldı.

Seksenlerin ünlü rock grubu Great White'ın solisti Jack Russell'ın perşembe günü Multi sistem atrofi (MSA) ve Lewy cisimcikli demans nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Russell'ın sağlık sorunları henüz geçen ay duyurulmuş ve bu nedenle de turnelerden emekli olma kararı almıştı. 

Grup, "Jack Russell'ın ailesine en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Jack'in inanılmaz sesinin sonsuza dek yaşayacağını bilmenin onları rahatlatmasını umuyoruz" diyerek solistlerini kaybettiklerini duyurdu.

"Birlikte geçirdiğimiz tüm o harika yıllar kalbimizde saklı kalacak" diye devam eden paylaşımda Russell, "rock'ın en büyük şampiyonlarından biri" olarak adlandırıldı.

 Russell, ilk olarak 1977'de Mark Kendall ile birlikte Dante Fox adlı grubu kurdu. Grubun en büyük hitleri, "Once Bitten, Twice Shy" ve "The Angel Song" idi.

Russell, 1996'da solo kariyerine devam etmek için Great White'tan kısa bir süre ayrıldı, ancak 1999'da geri döndü. 2001'de Great White tekrar ayrıldı. Bir yıl sonra, Russell ve Kendall üç yeni müzisyen ile Jack Russell'ın Great White'ı olarak turneye çıktı.

HAVAİ FİŞEK FACİASI

Grup 2003 yılında Rhode Island'daki bir yerde sahne aldıkları sırada atılan havai fişekler büyük bir yangına sebep olmuş ve Great White'ın gitaristi Ty Longley de dahil olmak üzere 100 kişinin ölümüne, 230 kişinin de yaralanmasına sonuçlanmıştı.

Konserin gerçekleştiği mekanın sahibi olan ve sahnenin etrafına son derece yanıcı ses yalıtım köpüğü yerleştiren iki kardeş ile grubun tur menajeri yangınla bağlantılı olarak suçlandı. Russell'a dava açılmadı ancak yine de grup üyeleri 1 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti.