Rasulayn'ı kaplayan tünel sistemi görüntülendi

Barış Pınarı Harekatı'nda YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılan Rasulayn ilçe merkezinin altını örümcek ağı gibi saran tünel sistemini görüntüledi.

Barış Pınarı Harekatı'nda YPG/PKK'dan kurtarılan Rasulayn ilçesinde teröristlerin kazdığı tünel görüntülendi.  Rasulayn merkezini çevreleyen tünelin girişi, bir depo içerisinde yer alıyor. Merdivenlerle yerin yaklaşık 13 metre altına inilen tünel, 3 metre yüksekliğe ve 2,5 metre genişliğe sahip. 

Rasulayn'ı kaplayan tünel sistemi görüntülendi - Resim : 1

Rasulayn ilçe merkezinden girildiğinde Türkiye sınırına kadar uzanan tünelin yapısı, örümcek ağını andırıyor. Tünel, ilçenin farklı yerlerine dağılan kilometrelerce uzunluğundaki kollarıyla birçok girişe sahip.

Rasulayn'ı kaplayan tünel sistemi görüntülendi - Resim : 2

Tünelin yapımının sürdüğü, her 10 metrede bir havalandırma, dinlenme alanları içerdiği görüldü.

Rasulayn'ı kaplayan tünel sistemi görüntülendi - Resim : 3

DAHA ÖNCE DE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

YPG/PKK, uzun süredir Münbiç, Aynularab (Kobani), Tel Abyad, Rasulayn, Sırrin, Kamışlı ve Malikiyye'de Türkiye'nin olası askeri harekatlarına karşı direnme, sızma ve ani saldırı amacıyla tünel kazıyordu.

YPG/PKK'nın örgütün Münbiç ve Aynularab ilçelerindeki tünel kazma çalışmalarını Aralık 2018'de ve 15 Nisan 2019'da da görüntülenmişti. Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in YPG/PKK'dan temizlenmesinin ardından ilçede örgütün çok sayıda uzun tünel kazdığı ortaya çıkarılmıştı.

AA

Barış Pınarı Harekatı Rasulayn