Rami Kütüphanesi açıldı! Bakan Ersoy, detayları Haber Global'de anlattı: Sadece kütüphane değil, bir kültür ve sanat merkezi

Gündem haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan Rami Kütüphanesi'nin detaylarını Haber Global'de anlattı.

Rami Kütüphanesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Açılış öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Haber Global'de kütüphaneye ilişkin detayları paylaştı.

Bakan Ersoy'un açıklamaları:

"Bakanlık olarak 2018'de konsept değişikliği kararı aldık. Kültür yapılarını zenginleştirelim, çok sayıda fonksiyon katalım. Korunması da o kadar mümkün oluyor. Burası ilk etapta kütüphane olarak tamamlanmıştı. 2021 ağustosunda konsepti yeniden planlandı. Keyifle gezilebilecek bir millet bahçesi tasarladık. Sonra içinde her yaş grubuna hitap eden, 0'dan 100 yaşa kadar hitap eden birimler oluşturduk. Bebek kütüphanesi de var. Türkiye, dünyanın en iyi yazma eserler koleksiyonuna sahip ülke. Bu sistemin bir benzerini de buraya monte ettik. Geniş bir yazma eserler bölümü oluşturduk. Camlarla duvarları ayırdık. Elimizdeki koleksiyonun bir kısmı için de sergi alanları oluşturduk.

Çok önemli olan bir şey, bir kütüphane olmaktan çıkardık, kültür ve sanat merkezi olarak dizayn edildi. Merkeze de ilimi koyduk, kütüphaneyi koyduk. Beyazıt'ta derleme kütüphanemiz var, o bölümü de buraya aldık. Açık alan yerleştirdik, orada kitap sistemlerinin nasıl çalıştırıldığı, yerleştirildiğini gözlemleyebilecekler. Akademisyenlere yönelik çalışma odaları da var."

Kaynak: Haber Global TV

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Recep Tayyip Erdoğan Rami Kütüphanesi