Prof. Dr. Mehmet Hanefi Bostan hayatını kaybetti

Haber Merkezi
2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Prof. Dr. Mehmet Hanefi Bostan hayatını kaybetti

Kamu-Sen'in kurucularından ve ülkücü camianın önemli isimlerinden Prof.Dr. Mehmet Hanefi Bostan hayatını kaybetti.

Kamu-Sen tarafından yapılan açıklamaya göre konfederasyonun Genel Merket Denetleme Kurulu Üyesi, Türk Eğitim-Sen İstanbul 1 No.'lu Şube Başkanı Mehmet Hanefi Bostan hayatını kaybetti.

Sendikal mücadele için verdiği emekle hatırlanan Bostan'ın kaybı büyük üzüntü yaratırken cenazesinin yarın öğlen namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinden kaldırılacağı bildirildi.

Ülkücü camianın önemli isimlerinden biri de olan Bostan evli ve 3 çocuk babasıydı.

PROF.DR. MEHMET HANEFİ BOSTAN KİMDİR?

1958 yılında Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde doğdu. İlkokulu Çaykara’da, ortaokulu İstanbul Kartal Lisesi’nde, liseyi ise parasız devlet yatılısı olarak Boyabat’ta tamamladı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini bitirdi.

31 Aralık 1982’de Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Tarih Anabilim Dalı’nda
Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1986’da yüksek lisansını, 1993’te de doktorasını tamamladı. 1992 yılında Öğretim Görevlisi kadrosuna tayin edildi. 1996 yılında da Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 2001 yılında M.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi’nin Tarih Bölümü Yeni Çağ Tarihi Anabilim Dalı’na kadrosuyla birlikte nakledildi. 19.12. 2018 tarihinde Doçentlik unvanını aldı.

1999'dan 2001'e kadar Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanlığı'nı yaptı. 2002 yılında atandığı Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanlığınını üç dönem icra etti. 19 Aralık 2018 tarihinde doçent unvanını aldı.

Türk Kültürü İncelemeleri, Karadeniz Araştırmaları, Tarih ve Düşünce ve Çaykaralılar dergilerinin yazı kurulu üyesi olarak çalıştı. Tarih ve İslam Araştırmaları Vakfı'nın ikinci başkanlığını yaptı. Fatih İlçe İnsan Hakları Kurulu ve Türk Dünyası İnsan Hakları Derneğinin Danışma Kurulu üyesiydi.