Prof. Dr. Bengi Başer'den dikkat çeken 'aşı' açıklaması: Vatandaş olarak rahatsız oldum

Prof. Dr. Bengi Başer'den dikkat çeken 'aşı' açıklaması: Vatandaş olarak rahatsız oldum

Prof. Dr. Bengi Başer, Rusya, Çin ve Almanya'nın aşı çalışmalarıyla ilgili Türkiye girişimlerine kuşkulu olduğunu belirterek, "Vatandaş olarak çok rahatsız oldum" dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rusya, Çin, Almanya ve İngiltere'nin aşı çalışmaları olduğunu belirterek "Rusya'yla ilgili daha önce bizim bilim insanlarımızın devrede olduğunu biliyorsunuz. Biz faz 3 çalışmasının Türkiye'de yapılması şeklinde konuştuk ve iletişim halindeyiz" dedi.

Koca, "Ayrıca Çin ve Almanya da yapılan çalışmayla ilgili de bize faz 3 çalışmasını Türkiye’de yapmak üzere talepler oldu. Bununla ilgili kolaylık göstereceğimizi devamında tedarik noktasında iletişimde olduğumuzu söylemek istiyorum. Çin ve Almanya’nın başvurusunun bizi tatmin ettiğini söyleyebilirim, Rusya’yla da iletişim halindeyiz" ifadelerini kullandı.

PROF. BAŞER: VATANDAŞ OLARAK ÇOK RAHATSIZ OLDUM

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, aşı çalışması yapan ülkelerin Türkiye'ye yönelik ülkelere temkinli yaklaşarak Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. 

"98 yıl önce çağın en öldürücü salgın hastalıklarının aşısını tek başına üretebilirken bugün Çin, Rusya ve Almanya aşı denemesi yapabilmek için bize yanaşıyor" diyen Prof. Başer, "Bu aşamada bizim onlara ne gibi bir katkımız olabilir ki?" sorusunu sordu.

Prof. Başer, "Vatandaş olarak çok rahatsız oldum" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

bengi başer aşı çalışmaları Rusya Almanya Çin