Polat çiftine bir dava daha... Saldırının azmettiricisi olmakla suçlanıyorlar

Haberglobal.com.tr
Dilan Polat Silahlı saldırı haberleri

"Kara para aklama" ve "vergi kaçırma" gibi suçlardan tutuklanan Dilan-Engin Polat çifti bir cezayla daha karşı karşıya. Çift, güzellik merkezi sahibi Banu Parlak'ın işyerine silahlı saldırıyı azmettirmekle suçlanıyor.

"Kara para aklama" ve "vergi kaçırma" gibi suçlardan tutuklanan Dilan-Engin Polat çifti, Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen saldırıyla ilgili de yargılanacak. Banu Parlak'ın iş yerinin 1 Ekim 2023'te kurşunlanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İddianameye göre Engin Polat, Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Daltonlar çetesi olarak tanınan suç örgütüyle temas kurdu. Ardından Daltonlar grubuna bağlı hücre evinde bekleyen şüphelilere eylem talimatı verildi. Ve talimat doğrultusunda Parlak'a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildi. Engin Polat saldırıyı azmettirdiği iddiasını kabul etmedi. Dilan Polat ise iddianamede yer alan tehdit videosu için "Hedef Banu Parlak değildi" dedi.

Ancak Dilan-Engin Polat çifti ve baba Sezgin Polat silahlı saldırının azmettiricisi olmakla suçlandı. Haklarında "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit" ve "mala zarar verme" suçlarından 8'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 5 sanık için de çeşitli suçlardan değişen oranlarda ceza istendi. Daltonlar'ın firari liderleri hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.