PKK'ya karşı terör operasyonları: 10 kişi tutuklandı

PKK FETÖ İstanbul Bitlis Mersin Kırklareli Gündem haberleri
PKK'ya karşı terör operasyonları: 10 kişi tutuklandı

Türkiye çapında farklı illerde PKK'ya karşı terör operasyonları emniyet ve jandarma ekiplerince gerçekleştirildi. İstanbul, Bitlis, Mersin ve Kırklareli illerinde yürütülen operasyonlar sonucunda 10 zanlı tutuklandı.

Türkiye çapında PKK/KCK terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonlar sonucunda 10 kişi mahkemelerce tutuklandı. 

İSTANBUL MERKEZLİ TERÖR OPERASYONU

İstanbul merkezli 2 şehirde gerçekleştirilen terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 7 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu, PKK/KCK terör örgütünün KCK/TDÖ siyasal alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü iddiasıyla 27 Ekim'de gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan, biri HEDEP yöneticisi Emrullah Ş. olmak üzere toplam 3 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, 1 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

İSTANBUL MERKEZLİ OPERASYONUN ARKAPLANI

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneğinin etkinliklerinde aktif faaliyetlerine devam ettiğini belirlenen 8 şüpheliye yönelik 27 Ekim'de İstanbul ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Terör suçlularına sahte pasaport ve evrak hazırlayarak yurt dışına çıkarma işlemlerini organize ettiklerini tespit eden şüphelilerden 7'si bu operasyonda yakalamıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, yasaklı yayın, örgütsel doküman ile dijital materyaller ele geçirilmişti.

MERSİN'DE TERÖR OPERASYONU: 3 TUTUKLAMA

Mersin şehrinde terör örgütü PKK/KCK'ya düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yürütüldü.

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, örgütün sözde gençlik yapılanmasında sorumlu olduğu değerlendirilen M.K. ile sosyal medyada PKK/KCK propagandası yaptıkları iddia edilen N.B, A.G. ve U.T. yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.K, N.B. ve A.G. tutuklandı, U.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KIRKLARELİ'NDE 4 KİŞİYE TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ İDDİASIYLA TUTUKLAMA

Kırklareli'nde terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütlerinin faaliyetlerinin tespiti ve örgüt üyelerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler 1-26 Ekim tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, terör örgütleri PKK ve FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 8 şüpheliyi Bulgaristan sınırında gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yabancı uyruklu 3 şüpheli sınır dışı edilirken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kaynak: AA