PKK'lı terörist HDP binasında! Teröristin, örgüt yöneticiyle görüştüğü belirlendi

HDP PKK

Ağrı'da saldırı hazırlığındaki teröristin de aralarında olduğu 6 kişi yakalandı. Teröristin HDP Doğubayazıt ilçe binasında örgüt yöneticileriyle görüştüğü tespit edildi.

Türkiye-İran sınır hattında görevli Mehmetçik, kontroller sırasında tel örgülere takılı bir sırt çantası buldu. Çanta ağzına kadar silah ve mühimmat doluydu. 1 kalaşnikof piyade tüfeği; 1 tablet, 2 kamuflajlı gizlenme filesi, 2 termal koruma kıyafeti, 1 termal silah dürbünü, 1 tek göz dürbünü, 1 kalaşnikof şarjörü, 1 tabanca şarjörü, 2 şarjlı kalem pil, 49 kalaşnikof mühimmatı ve 9 tabanca fişeği güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi.

İncelemede çantanın PKK terör örgütünün İran yapılanması mensubu Suriye uyruklu "Memo/Mamo-Kasım" kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet'e ait olduğu belirlendi. Güvenlik kameralarıyla da adım adım izlenen terörist HDP binasına girdi; Burada, örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi içerisinde faaliyet gösteren Botan Ergül ile görüştü. Arından ikisi de binadan ayrıldı. Terörist ve Ergül, yakalanmamak için önlü arkalı yürüdü ancak güvenlik güçleri adım adım takipteydi.

Ağrı Özel Harekat ekipleri teröristin saklandığı eve baskın düzenledi. Suriye uyruklu PKK'lı terörist kaçmaya çalışırken dere yatağında sağ olarak ele geçirildi. Evde bulunan 5 kişi de gözaltına alındı. Teröristin yakalandığı evde yapılan aramada da 2 el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 15 fişek ele geçirildi.

 



Kaynak: Haber Global TV

PKK terörist HDP