Pınar Gültekin davasında isyan ettiren karar: Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Kadın cinayetleri haberler

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davada, mahkeme karar sanık Cemal Metin Avcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını bozarak haksız tahrik olduğunu düşünerek Avcı'nın cezasını 23 yıla indirdi.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32), 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada verilen cezaya mahkemenin kararı ödül gibi!

Pınar Gültekin'i katleden cani sadece 14 yıl 4 ay hapis yatacak

Pınar Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'ya yönelik "haksız tahrik indirimi" ile verilen 23 yıllık hapis cezası kararının ardından Haber Global'e, "Yazıklar olsun diyorum, bir hukukçu olarak utanıyorum" açıklamalarında bulunmuştu.

Bir çok sendika ve kadın platformu sokaklara döküldü

Pınar Gültekin cinayeti sonrası, bir çok sendika ve kadın platformları sokaklarda adalet arayışı için haykıracak.

Kadın cinayetlerini durduracağız platformu, ''Pınar Gültekin davasında Cemal Metin Avcı'ya “haksız tahrik” indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verildi.

Kadınlar işkence ile öldürülürken faillere ödül gibi ceza veriliyor. Ayrımcı indirimlere son vereceğiz. #PınarGültekinİçinAdalet mücadelemize devam edeceğiz.

“Cemal Metin Avcı’ya verilen haksız tahrik indirimi, bize İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın geri çekilmesi kararından sonra artık bu davaların nasıl seyredeceğine dair fikir verdi.” açıklamalarında bulundu.

Kadın cinayetlerini durduracağız platformu, Türkiye'de bir çok bilinmeyen kadın cinayetlerine ışık tutmuş olan önemli platformların başında geliyor. Ancak bu platform kapatma davası ile karşı karşıya.

Türkiye Kadın Dernekleri Platformu' da Pınar Gültekin için adalet mücadelesine devam edeceğiz diyerek, 

''Hukuk öldürmenin cezası nedir . Kim yargılar?
Bugün 13 duruşma süresince her duruşmada tekrar öldürülen #PınarGültekin için alınan karar ve verilen hükümle #MuğladaHukukÖldü''

''Fiziksel şiddet, cana kast ile boğmaya çalışma, öldürüp çimentolama ve yakma eylemlerini; yani 5 ölümcül hareketi görmezden gelip davayı haksız tahrik olarak değerlendirilip katil Metin Avcı’ya 23 yıl ceza veren mahkeme heyeti kamu vicdanını ağır yaralamıştır. #pınargültekin'' açıklamalarında bulundu.

Sanatçı Tarkan'da Pınar Gültekin için verilen karara isyan eden ünlüler arasındaydı.

Kaynak: Haber Global TV

Pınar Gültekin Pınar Gültekin davası son dakika Pınar Gültekin cinayetinde tahrik indirimi haberler Cemal Metin Avcı