Pendik'te iki araca çarpıp kaldırıma çıkan kamyonet, iki teker üstünde askıda kaldı

pendik Gündem haberleri

İstanbul Pendik'te el freni çekilmeden yol kenarına park edilen kamyonet bir anda kaymaya başladı. İki otomobile çarpan kamyonet önce kaldırıma çıktı, ardından da iki tekerinin yerden kesilmesiyle askıda kaldı.

Kaza, Pendik’te Ahmet Yesevi Mahallesinde dün saat 18.35 sıralarında meydana geldi. Bir kamyonetin sürücüsü, aracı yol kenarına park edip bakkala girdi. İddiaya göre sürücüsünün el frenini çekmeyi unuttuğu kamyonet sokak üzerinde kaymaya başladı. Kamyonette yolcu koltuğunda oturan kadın, direksiyonu tutup manevra yaparak kamyoneti kontrol etmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Kayan kamyonet önce park halindeki iki otomobile çarptı, ardından kaldırıma çıkıp elektrik direğine çarparak durabildi. Kaldırıma çıkan kamyonet, iki tekerinin yerden kesilmesiyle askıda kaldı. Kaldırımda iki teker üzerinde askıda kalan ve devrilme tehlikesi bulunan kamyonete müdahale etmek için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaldırımda askıda kalan kamyonet, çekici ile alınarak olay yerinden götürüldü. Kamyonetin kaydığı esnada sokak üzerinde ya da kaldırımda kimsenin yürümüyor oluşu, daha büyük bir kazanın yaşanmasını önlemiş oldu.

Kayan kamyonetin çarpmasıyla otomobilinde hasar oluşan Ahmet Sütçü, “Adam bakkala girmiş el frenini çekmeyi unutmuş. İçinde kadın varmış. Direksiyonu tutmaya çalışmış. Sürtüne sürtüne gelmiş araca vurmuş. Yaralı yok ama kadının bacağında az bir şey vardı. Benim de farıma vurdu” dedi.

Pendik kamyonet kaza trafik kazası İstanbul