Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe operasyonları Milli Savunma Bakanlığı Gündem haberleri
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mehmetçik, teröristleri inlerinde etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız neticesinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız." ifadelerine yer verildi.

DİYARBAKIR’DA 229 KİLO TOZ ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde jandarmanın iki ayrı noktada düzenlediği operasyonda 229 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla Lice ilçesi Bayırlı ve Yünlüce Mahallesi'nde icra edilen operasyon başarıyla tamamlandı.

Söz konusu operasyonda, iki ayrı noktada 229 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi.

JANDARMADAN SİLAH OPERASYONU: 1 GÖZALTI

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen silah operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yaptıkları çalışmalar neticesinde M.T., isimli şahsa yönelik silah operasyonu düzenledi. Yapılan operasyonda 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet kurusu tabanca, 2 adet oluklu kama ve 1 adet muşta ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınırken M.T., isimli şahıs ise gözaltına alınarak jandarma komutanlığına götürüldü.
Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.