Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu

son dakika Gündem haberleri Pençe operasyonu
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 askerin şehir olduğunu duyurdu.

Son dakika haberine göre Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 20 Kasım 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temas sonucunda, kahraman silah arkadaşımız P.Ütğm. Abdullah KÖSE şehit olmuştur. İlk belirlemelere göre 5 terörist temasta etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Saygılarımızla.

MİT, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/KCK'NIN SÖZDE SORUMLUSU GÜLSÜME DOĞAN'I ETKİSİZ HALE GETİRDİ

MİT, terör örgütü PKK/KCK adına haraç toplayan ve örgüte eleman sağlayan sözde sorumlulardan Jiyan Mardin kod adlı Gülsüme Doğan'ın Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 MİT, Irak’ın kuzeyinde kurduğu istihbarat ağı sayesinde PKK/KCK terör örgütüne darbe vurmayı sürdürüyor.

MİT, Irak/Süleymaniye ve çevre kentlerde PKK/KCK’nın, Toplumsal Alan Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan’ı etkisiz hale getirdi.

Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan, PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına 2006 yılında katıldı. Örgüt üst düzey yöneticileri ile yakın ilişki içerisinde bulunan terörist Gülsüme Doğan’ın, aldığı talimatlar doğrultusunda, bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladığı, toplanan parayı da güvenlik güçlerimize yönelik saldırı gerçekleştirecek kadro temini çalışmalarında kullandığı ve örgüte lojistik destek sağladığı MİT tarafından tespit edildi.

MİT’in son dönemde yürüttüğü başarılı operasyonlar neticesinde, örgüt kadrolarındaki çözülme hızlandı. Örgüte yeni militanlar kazandırmak için PKK/KCK üst düzey yöneticileri Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan’ı görevlendirdi. Terörist Doğan, verilen talimat üzerine, örgüte militan temin etme faaliyetleri kapsamında reşit olmayan çocukların örgüte katılması yönünde de çalışmalar yürütmekteydi.

HEDEFE YÖNELİK NOKTA OPERASYON

MİT mensuplarına bağlı saha ajanlarınca faaliyetleri adım adım izlenen Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan’a yönelik MİT tarafından, örgütün finans ve kadro temini faaliyetlerine darbe vurmak maksadıyla en uygun anda operasyon gerçekleştirme kararı verildi.

MİT, Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan’ın etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını sahaya sürdü. Saha ajanlarınca devam eden çalışmalar neticesinde MİT tarafından, Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan’ın yerinin tespit edilmesi akabinde, nokta operasyonla beraberindeki terörist ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Haber Global TV