Pençe Harekat bölgelerinde 165 terörist etkisiz hale getirildi

PKK Türk Silahlı Kuvvetleri Pençe operasyonları
Pençe Harekat bölgelerinde 165 terörist etkisiz hale getirildi

15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Irak’ın kuzeyinde yer alan Pençe Harekat bölgelerinde 838 taciz ve saldırı meydana gelirken 165 PKK/KCK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe harekatlarına ilişkin bilgi aldı.

Hakkari Çukurca'daki 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'nın Altıntepe Üs Bölgesi'ni ve 1'inci Hudut Tugay Komutanlığı'nın Şehit İstikam Uzman Çavuş Hakan Ergin Üs Bölgesi'ni ziyaret eden Orgeneral Bayraktaroğlu, araziyi inceleyerek alınması gereken ilave tedbirlere ilişkin talimatlar verdi.

15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Irak'ın kuzeyinde yer alan Pençe Harekat bölgelerinde 838 taciz ve saldırı olayı meydana gelirken; Mehmetçiğin müdahalesi ile 165 PKK/KCK mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede 161 mağara ve sığınak ile 303 mayın/el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Arama-tarama faaliyetlerinde 58 silah, 181 bin 833 mühimmat ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

SÖZDE SORUMLU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT’in PKK/KCK terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. 

Edinilen bilgiye göre, MİT tarafından, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin takibi kapsamında sürdürülen çalışmalarda, yurt içinde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında adli takibat yürütülmesi üzerine 2015 yılında PKK/KCK kırsal kadrolarına katıldığı, 2016 sonuna kadar Kandil’de faaliyet gösterdiği, 2017 yılında örgüt tarafından oluşturulan sözde Palu Açılım Grubu Sorumluluğuna getirildiği ve 2018 yılında Hakurk-Avaşin bölgelerinde sözde gümrük sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği bilinen Rızgar Suvar kod Yadin Bulut’un, güncel olarak örgütün uyuşturucu ticareti ve kara para trafiğini yönettiği öğrenildi.

MİT mensuplarınca, PKK/KCK’nın başlıca gelir kaynakları arasında bulunan uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerine darbe vurulması amacıyla Rızgar Suvar kod Yadin Bulut’un etkisiz hale getirilmesine yönelik karar alındı.

MİT tarafından, operasyon kararı alınması akabinde örgütün uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerinden sorumlu Rızgar Suvar kod Yadin Bulut’un yeri, Irak kuzeyindeki geniş istihbarat ağı ve saha ajanları vasıtasıyla tespit edildi.

MİT’in sahadaki ajanlarından, Rızgar Suvar kod Yadin Bulut’un, uyuşturucu sevkiyatı amacıyla harekete geçtiğinin öğrenilmesi üzerine nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.
Güvenlik uzmanları tarafından, Rızgar Suvar kod Yadin Bulut’un etkisiz hale getirilmesinin, PKK/KCK’nın finans ayağına darbe vurduğu şeklinde yorumlandı. Bölücü terör örgütüne her alanda darbe vuran MİT, önümüzdeki süreçte de terörün kaynağında imhası politikası çerçevesinde gerek Irak’ta gerekse Suriye’de nokta operasyonlarına devam edeceği mesajını verdi.

Kaynak: DHA