Paris İklim Anlaşması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Paris İklim Anlaşması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Cumhurhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin 76'ncı Genel Kurulu'nda, "Paris İklim Anlaşması'nı, atılacak yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz" sözleri ile dünyaya seslenmişti.

Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.  Bu anlaşma, sera gazı salınımının küresel seviyede azaltılmasını hedefliyor.

ANLAŞMANIN MADDELERİ

*Küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesi döneme göre 2 derecenin altında kalmasını sağlaması,

*Sera gazı salınımının küresel seviyede azalma eğilimine geçirilmesi,

*Anlaşma yürürlüğe girdikten itibaren bilimin elverdiği her türlü olanağını kullanarak sera gazı salınımını azaltacak her türlü önlemin kısa sürede devreye alınması,

*Bilinmesi gerekilen bir şeyde anlaşmayı imzalayan devletlerin geri çekilmeleri durumunda bir cezaya çarptırılmıyor olmaları olarak belirtilmiştir.

Paris İklim Anlaşması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi - Resim : 1

BAKAN KURUM'DAN PARİS İKLİM ANLAŞMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Paris İklim Anlaşması'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan yeşil kalkınma hamlesinde milat olacak bir adımı daha attıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Paris İklim Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edildi. İklim değişikliği ile mücadelemize büyük güç katan ve 2053 net sıfır vizyonumuzun temelini oluşturan bu adımın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Süreçte ter döken tüm arkadaşlarım ile Gazi Meclisimizin değerli milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

 

Paris İklim Anlaşması son dakika TBMM Meclis