Pandemi yasağına rağmen sözleşmesi feshedilen ABD vatandaşının hukuk mücadelesi

Pandemi yasağına rağmen sözleşmesi feshedilen ABD vatandaşının hukuk mücadelesi

ABD vatandaşı Christopher Anthony Judd'un Tink Eğitim Hizmetleri ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nde sigortasız ve çalışma izni olmadan çalıştırıldığı, daha sonra pandemi yasaklarına rağmen sözleşmesinin feshedildiği, tazminatının da ödenmediği ortaya çıktı

Elde edilen bilgiye göre Christopher Anthony Judd, Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) eğitim politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Zeynep Dereli'nin sahibi olduğu Tink'te (Teknoloji ve İnsan Kolejleri), 1 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Genel Müdür olarak çalışmaya başladı.

Pandemi dönemindeki işten çıkarma yasağına rağmen Judd'un sözleşmesi 22 Eylül 2020 tarihi itibariyle sona erdirildi. Amerikalı eğitimcinin çalıştığı dönem boyunca sigortasız ve çalışma izni olmadan istihdam edildiği öğrenildi.

Christopher Anthony Judd, bu gelişmenin ardından sözleşmesinin nedensiz ve haksız feshedildiği gerekçesiyle vekili aracılığıyla hukuki süreç başlattı.

Arabuluculuk aşamasında Judd'a 3 taksitte tazminat ödenmesine karar verildi. İşveren Tink Okulları da ödemeyi kabul etti.

Ancak Judd'un vekili Avukat Mubeyyen Bolluca'nın verdiği bilgiye göre 9 Kasım 2020, 30 Kasım 2020 ve 30 Aralık 2020'de yapılması kararlaştırılan ödemeler yerine getirilmedi.

Kaynak: Haber Global TV

ABD