Özgür Özel: Türkiye teröre teslim olmayacaktır

Özgür Özel İstanbul Beşiktaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Beşiktaş'ta Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuştu. Özel, "Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetimizin 2 gün sonra 101. yılını kutlayacağımız bugünlerde dimdik ayaktadır sinmeyecektir; teröre teslim olmayacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Beşiktaş'ta Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuştu.

Özel, "Gençlerimiz ve çocuklarımız güvende değil. Toplumun yüzde 85'i bu ülkede çocukların güvende olmadığını ifade ediyor. Adana Aladağ'da bir cemaat yurdunda çıkan yangında 11 kız evladımızı yitirmiştik. Denetimsizlik yüzünden ölüme gittiler. 2 yıl önce tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da kaldığı cemaat yurdunda yaşadıklarından dolayı intihar etmişti. Yeterli sayıda devlet yurdu yapmayan, yoksul evlatlarımızı tarikatların kucağına bilerek itenler bu ölümlerden tamamen sorumludur. Bu iktidar barınma sorununu bile isteye çözmemekte, onları bir takım yapıların kucaklarına itmektedir" dedi.

Özel, şöyle devam etti:

"İstanbul'da öğrenci yurdu açan belediye başkanlarımızı, yurt sorunu ile mücadele eden CHP'li belediyeleri alınlarından öpüyoruz. İyi ki varlar.

Bugün faaliyette olan, sırtını sıvazladığınız, devletin içine sızmalarına seyirci kaldıklarınızın hangi gün bu devlete baş kaldıracaklarını, bu milletin karşısına çıkacaklarını bilemeyiz, bilemezsiniz. Bunun için uyarıyorum. Bu köhne anlayışı terk edin. Bu ülke Alperen Enes'i koruyamadı. 17 yaşında çıkmaması gereken bir inşaatta çalışırken öldü. Bu ülkede 16 yaşında çocuklar temizlemekte oldukları vincin altında kalarak, presin altında kalarak can verdiler. Bu ülke 8 yaşında Narin'imizi koruyamadı. Hala katilini ortaya çıkaramadılar, verilen sözü unuttular, unutturdular. Bu ülke 2 yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Savcının bilmediğini bilen iktidar milletvekilleri, söylemeye dilim varmıyor, dostlarım var orada diyen iktidar milletvekilleri var. Onun için CHP, Narin'ler ölmesin diye, Sıla bebekler yaşasın diye, onları koruyanlara karşı bir bütün olarak dimdik ayaktadır. Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz.

"O HASTANELERİ BEDELSİZ KAMULAŞTIRALIM, GETİRİN MECLİS'E YAPALIM"

Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuz ihmalin, denetimsizliğin, para için gözü dönmüşlüğün kurbanı oldu. 19 ay önce bilinen, teknik takibe geçilen ve adeta canlı yayında ölümleri izlenen 12 bebeğimizi kaybettik. Ölümler bilinirken bu çetenin faaliyetleri bilinirken o hastaneleri açık tuttular. Operasyon oldu, gözaltılar oldu, tutuklamalar oldu ama kamuoyu duyana kadar 6 ay daha o hastaneleri tıkır tıkır işlettiler. Ne zaman ki savcı tehdit edildi, kamuoyu duydu, infial oluştu, o gün ruhsatları iptal ettiler. Caydırıcı olsun diye herkesin gözünün önünde ibreti alem olsun diye o hastanelerin askıya alınan ruhsatları, başka isimle yeniden önümüze gelmesin diye bir kez daha çağrı yapıyorum, o hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım. Meclis'e getirin bunu yapalım. Sağlık Bakanı bir gün daha o koltukta oturmamalıdır.

Bugün çocuklarımız bekleyen en büyük sıkıntı uyuşturucudur. Emniyetin resmi raporlarına göre, 2019'dan 2023'e ele geçirilen uyuşturucu, bağımlılar arasında kristal denen metamfetamin yüzde 2000 artmıştır. Bu suçüstü halidir.

Bugün burada olup da evinde ya da bir başka yerden burayı takip edenlere büyük saygım var ama terör tam da bunu yapmak istediği için terörün amacı bizi korkutmak, bizi susturmak bizi sindirmekken, terörün amacı hayatımızı kendi hedeflerine göre değiştirmekken, terörün amacı bizlerde yaratacağı korkuyla bizlere istikamet dayatmakken, buraya koşup gelenlere meydanı dolduran on binlere binlerce teşekkür binlerce selam olsun.

"TÜRKİYE TERÖRE TESLİM OLMAYACAKTIR"

Bugün bu meydanda bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre hayatımızın her alanını esir alan şiddete karşı hep birlikte meydan okumaya geldik. Ülkemiz 40 yıldır başta PKK ve farklı terör örgütlerinin hedefi olmaktadır. Milletimiz terör saldırılarında canlarını yitirmiş, şehitler vermiş çok acılar çekmiştir. Güvenlik güçlerimizin yanı sıra kamu personelleri, öğretmenler, sağlık emekçileri, işçikler siviller bu saldırıların hedefi olmuştur. Tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetimizin 2 gün sonra 101. yılını kutlayacağımız bugünlerde dimdik ayaktadır sinmeyecektir; teröre teslim olmayacaktır."