İstanbul Valisi "17:00 itibarıyla otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulacak" dedi, kapsam dışında olanları açıkladı

koronavirüs
İstanbul Valisi "17:00 itibarıyla otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulacak" dedi, kapsam dışında olanları açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur." açıklamasında bulundu. Vali Yerlikaya, kısıtlamada kapsam dışında olan kişileri de açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Valiliği'ndeki 'koronavirüs' başlıklı İl İdare Kurulu toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve diğer yetkililer yer aldı.

Toplantının ardından Vali Yerlikaya sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. 

KİMLER YASAK KAPSAMININ DIŞINDA?

Yerlikaya, "Tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir." dedi.

YASAK GETİRİLEN ALANLAR

Yerlikaya ayrıca, "İstanbul'da sahiller, mesire ve piknik alanlarında; Piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler, kıyı-sahil şeridi ve iç sularda her türlü amatör balıkçılık faaliyetleri bugünden itibaren durulmuştur" dedi.

SEYAHAT KISITLAMASI ÖZEL ARAÇLARI KAPSIYOR MU?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası otobüs yolculuğunun izne bağlanması durumu bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Şehirlerarası ya da ilçeler arası özel araçlarıyla yolculuk yapmak isteyenler, bu durumun izne bağlı olup olmadığını sormak için 112, 155, 156 gibi acil durum hatlarını kilitledi.

İHA'nın haberine göre, yetkililer, genelgenin şimdilik otobüs yolculuklarını kapsadığını, valilikte kurulan komisyonlarda özel araçlar ile seyahatlerin kısıtlanıp kısıtlanmayacağına karar verileceğini açıkladılar.

son dakika son dakika haber