Otel odasında 2 gün boyunca dehşeti yaşattı! 'Bu kararı Türkiye'ye gelemeyen Otevva'ya nasıl anlatacağım?'

kadın cinayeti Kadına yönelik şiddet Kadın cinayetleri
Otel odasında 2 gün boyunca dehşeti yaşattı! 'Bu kararı Türkiye'ye gelemeyen Otevva'ya nasıl anlatacağım?'

Sosyal medya üzerinden tanışıp sevgili olduğu Alp Mutlu tarafından otelde saatlerce dövülen Otteva Elvira, tanınmayacak hale gelmişti. 14 yıl hapsi istenen Alp Mutlu hakkında karar açıklanırken, Elvıra'nın avukatı Abdullah Onur Eyüboğlu mahkemenin kararı hakkında açıklamada bulundu

İstanbul Ataşehir’deki bir otelde Rus Otevva Elvıra’yı darp eden Alp Mutlu'ya 'tehdit, eziyet ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 14 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması önceki gün görüldü. Korktuğu için ülkesinden Türkiye’ye gelemeyen Elvıra’yı avukatı temsil etti. Mutlu ise duruşmaya cezaevinden SEGBİS’le bağlandı.

"EŞİN HAYAT KADINI" İDDİASI

Hürriyet'in haberine göre, Mutlu savunmasında vatanperver bir insan olduğunu belirterek şunları söyledi: "İkinci eşiyle hararetli şekilde konuşup hiddetlendi. Bana doğru yönelerek, ‘Ne zaman evleneceğiz, ne zaman?’ gibi hiddetli bir şekilde sormaya devam etti. Beni itekledi ve bağırdı. Bu sırada ben, ‘Kendine gel’ deyip sert bir tokat attım. Eşime hakaret etmeye de başladı. Bunu yapmamasını söyleyince, bana, ‘Eşin hayat kadını’ deyip hakaret etmeye devam etti. Kendisinin siyasi biri olduğunu ve Rus servisiyle bağlantıları olduğunu, beni rezil edeceğini söyleyip kafamı eliyle itti. Bunun üzerine ben kendisine 4-5 kez sert şekilde tokat attım. Oda kapısını onun üzerine kilitlemedim. Yaptığımdan çok pişmanım."

"ABARTILACAK BİR DURUM YOK"

Mutlu’nun avukatı Edip Önder ise "Eylemde öldürme noktasında abartılacak bir durum yoktur. Her darp eyleminde beyin sarsıntısı söz konusudur. Kaldı ki müşteki uçak ile Rusya’ya dönmüştür. Olayımızda darp eylemi mevcuttur. Ancak kesinlikle hürriyeti yoksun kılma veya tehdit söylemi yoktur" dedi.

Mahkeme, Mutlu’nun tutuklu kaldığı süre ve dosyada karartacak delil olmamasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Mutlu’ya haftada iki gün imza atma ve yurtdışına çıkış yasağı şartları konuldu.

Elvıra’nın avukatı Abdullah Onur Eyüboğlu ise mahkemenin kararını şöyle değerlendirdi: "Dört gün yoğun bakımda yatan ve ölmediği için neredeyse suçlanan bir kadın ile kadını bu hale sokan bir adam vardı burada. Bir sonraki duruşma 6 ay sonra. Müvekkilime ne bu tahliye kararını, ne de altı ay sonra görülecek ikinci celseyi açıklayacak bir cümle kurabileceğimi sanmıyorum. Ben bu kararı korkudan Türkiye’ye gelemeyen Otevva’ya nasıl anlatacağım?" diyerek kararı eleştirdi. 

OLAY

Rusya'da yaşayan 47 yaşındaki Otteva Elvira, biryıl önce sosyal medyadan fotoğraflarını beğenen 40 yaşındaki Alp Mutlu'yla arkadaş oldu. Otomotiv sektöründe çalışan Alp Mutlu, kadını İstanbul'a davet etti. Rusya-Türkiye arasındaki geliş gidişler birkaç kez sürdü. Otteva Elvira, 13 Mart'ta sevgilisini görmek için bir kez daha İstanbul'a geldi. İkili Ataşehir'deki bir otele yerleşti. İlk günün sonunda Otteva Elvira'nın iddiasına göre eski kocasını ve 25 yaşındaki oğlunu kıskanan Alp Mutlu, iki gün boyunca saatlerce kadına işkence etti. Tanınmayacak hale gelen kadın, Alp Mutlu markete gitmek için odadan çıkınca resepsiyondakilere sığındı. Polis tarafından gözaltına alınan Alp Mutlu, sevk edildiği adliyede 'eziyet' suçlamasıyla tutuklandı.

Otteva Elvira verdiği ifadesinde, "İlk gün beni 5 saat boyunca tokatladı. Yüzümden akan kanlar eline bulaşınca yalıyor, 'Tadı ne güzel' diyordu. Hiçbir şey yapamadım. Ertesi gün de 6 saat boyunca dövmeye devam etti. Eline geçen her şeyi bana fırlatıyordu. Kafama tekme attı, saçlarımı yoldu. 15 Mart'ta markete gitmek için odadan çıktı. Bana 'Kanları temizle, hemen geliyorum' dedi. Resepsiyona gidip yardım istedim. Beni bir odaya kapatıp polis çağırdılar. Sonra Alp beni yine buldu. Dövmeye devam ederken polisler gelip kurtardılar" dedi.

Alp Mutlu