Osmanlı'dan günümüze uzanan lezzet! Kılıç yaralarını iyileştirmesi için askerlere yediriliyordu!
Osmanlı döneminde savaşan askerlere zindelik için yedirilen ve kılıç yaralarının tedavisi için kullanıldığı kayıtlara geçen "küflü peynir" olarak bilinen tescilli "yeşil peynir" günümüzde de ilgi görmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA
Yayınlanma:
Son Güncelleme
“Japonya’dan, Amerika’dan ziyarete gelenler tadıp çok beğenip alıyorlar”
Konya’nın halk arasında Kadınlar Pazarı olarak meşhur olan Melike Hatun Çarşısı'nda esnaf olan Fatih Canfeda, “Yerli peynir küflüsü var, bunun içinde doğu yöresinden gelen peynirleri küflendiriyoruz. Yerli peynir küflüsünü satıyoruz biz. Sezonda 4 ile 5 bin ton arasında peynir yapılıyor Konya’da. Türkiye’de ise 13-14 ile peynir gidiyor. İstanbul’da bulunan en lüks lokantalara peynir gönderiyoruz.